Η απόφαση αναγγέλθηκε εν αναμονή «συνολικών μέτρων με στόχο να μπει σε τάξη η λειτουργία του τομέα, να περιοριστούν οι κερδοσκοπικές πρακτικές και να αποτραπεί η φοροδιαφυγή», εξήγησε η προεδρία σε ανακοίνωσή της.
Η Αργεντινή κατατάσσεται 4η στις εξαγωγές βοδινού σε παγκόσμια κλίμακα: 819.000 τόνοι πωλήθηκαν στο εξωτερικό το 2020, κυρίως στην Κίνα, στη Γερμανία και στο Ισραήλ.
Προχθές Κυριακή ο πρόεδρος της Αργεντινής, ο Αλμπέρτο Φερνάντες, δήλωσε ότι τον «ανησυχεί» η αύξηση των τιμών προϊόντων διατροφής στη χώρα: το κόστος ζωής έχει αυξηθεί κατά 46,3% τους τελευταίους 12 μήνες, υπολόγισε η IDEC, η στατιστική υπηρεσία της χώρας της Λατινικής Αμερικής.
«Αυτές οι αυξήσεις τιμών με ανησυχούν πολύ» διότι «είναι ανεξήγητες» και «είμαι αποφασισμένος να αντιμετωπίσω το ζήτημα αυτό», δήλωσε ο κ. Φερνάντες στο δίκτυο C5N.
Εξαιτίας κυρίως του αντίκτυπου της πανδημίας του νέου κορονοϊού, το ΑΕΠ της Αργεντινής συρρικνώθηκε κατά 9,9% το 2020. Η κυβέρνηση εφαρμόζει πρόγραμμα οικονομικών ενισχύσεων στους πληγέντες, κάτι που επιδεινώνει τα δημοσιονομικά της χώρας και τη θέση του νομίσματος.
photo pexels
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- ΟΠΕΚΕΠΕ: Στην ευρωπαϊκή εισαγγελεία οι συλληφθέντες για τις παράνομες επιδοτήσεις
- «Emily in Paris: The Fashion Guide»: Η μόδα και το στυλ της σειράς σε έναν τόμο
- Κ. Χατζηδάκης: Είναι η ώρα του διαλόγου με τους αγρότες
- «Αιώνια influencer» η Κέιτ Μίντλετον μπήκε στη λίστα με τις πιο καλοντυμένες
- Ουκρανός στρατιώτης κάνει έναν… περίεργο χαιρετισμό σε drone, vid
- Ταινία για τον βασιλιά των κρυπτονομισμάτων Σαμ Μπάνκμαν-Φριντ με σκηνοθέτη τον Γκας Βαν Σαντ
- Πυροβολισμοί σε παραλία του Σίδνεϊ – Έτρεχαν πανικόβλητοι οι λουόμενοι – Σοκάρουν τα ΒΙΝΤΕΟ
- Η φωτογραφία της Μις Φινλανδίας που της αφαίρεσε το στέμμα
- Αν Μπάξτερ: Η εγγονή του Φρανκ Λόιντ Ραϊτ που έγινε σταρ του σινεμά κι έπαιξε σε εμβληματικές ταινίες
- Προτεραιότητα η επέκταση του Μετρό προς Γλυφάδα λόγω της ανάπλασης του Ελληνικού – Ακολουθούν νέες επεκτάσεις









