μετά την απόφαση της Μόσχας να επιβάλει κυρώσεις σε οκτώ Ευρωπαίους αξιωματούχους, μεταξύ αυτών τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και μία Επίτροπο, ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
«Ο πρέσβης κλήθηκε και αναμένεται να γίνει δεκτός το απόγευμα από τον γενικό γραμματέα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και την ευρωπαϊκή υπηρεσία εξωτερικής δράσης. Θα του διαβιβάσουμε μια σθεναρή καταδίκη και απόρριψη της απόφασης αυτής», δήλωσε ο εκπρόσωπος τύπου του επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Ζοζέπ Μπορέλ.
Η Ρωσία απαγόρευσε, την Παρασκευή, την είσοδο στο έδαφός της σε οκτώ Ευρωπαίους αξιωματούχους, μεταξύ των οποίων βρίσκεται ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νταβίντ Σασόλι και η αντιπρόεδρος της Επιτροπής Βέρα Γιούροβα.
Η Ευρωπαϊκή Ένωση καταδίκασε αυτήν την απόφαση, η οποία ανακοινώθηκε μία ημέρα μετά την υιοθέτηση από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ενός ψηφίσματος, με το οποίο καταγγέλλονταν οι ενέργειες της Ρωσίας και ζητούνταν οικονομικές και πολιτικές κυρώσεις.
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Την «αντί-Eurovision» φέρνουν οι Ρώσοι: «Κάποιοι θέλουν να ψηφίζουν άνδρες με γυναικεία φορέματα»
- Συνάντηση Μητσοτάκη με αντιπροσωπεία της Εκκλησίας της Κρήτης με επικεφαλής τον Αρχιεπίσκοπο Ευγένιο
- Πλεύρης: Η Κρήτη θα αποσυμφορηθεί τις επόμενες ημέρες
- Σε κάθειρξη 18,5 ετών καταδικάστηκε ένας Ρώσος για συνεργασία με “φιλοουκρανική” οργάνωση
- Έρχεται αποχώρηση-«βόμβα» από τη Eurovision λόγω Ισραήλ
- Δόμνα Μιχαηλίδου: Ξεκινά η β’ φάση του προγράμματος «Προσβασιμότητα κατ’ οίκον»
- Champs-Élysées – Παρίσι: Το 20% των ακινήτων της «ωραιότερης λεωφόρου του κόσμου» ανήκει στο Κατάρ
- Απίστευτη τραγωδία στην Ιταλία: Πήδηξε από μπαλκόνι για να αυτοκτονήσει και σκότωσε μια 83χρονη!
- Ο Μητσοτάκης καλωσόρισε τον πρώην υπουργό του ΠΑΣΟΚ Α. Λοβέρδο στο κόμμα της ΝΔ!
- Μεσανατολικό: Το Λουξεμβούργο θα αναγνωρίσει το παλαιστινιακό κράτος
Κύρια Θέματα

















