Πιο συγκεκριμένα, όπως αναφέρει ανακοίνωση της Πολιτικής Προστασίας, η ελληνική κυβέρνηση ανταποκρίνεται άμεσα στο αίτημα των ινδικών αρχών και μέσω του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας, έχει έτοιμες προς αποστολή 90 φιάλες οξυγόνου συνολικής χωρητικότητας 440 λίτρων, καθώς και υγειονομικό υλικό (μάσκες, γάντια και λοιπά μέσα αυτοπροστασίας). «Από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστό το αίτημα για παροχή συνδρομής, η Πολιτική Προστασία κινητοποιήθηκε για την προμήθεια των φιαλών οξυγόνου», τονίζεται στην ανακοίνωση.
«Είναι αυτονόητη η ανταπόκριση της Ελλάδας στην έκκληση κάθε χώρας για παροχή βοήθειας. Σε αυτή την μάχη που δίνει η παγκόσμια κοινότητα έναντι της πανδημίας, η χώρα μας είναι παρούσα όπου κι όποτε χρειάζεται. Η Ελλάδα, εξάλλου, αποτελεί ενεργό μέλος του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας και στηρίζει έμπρακτα τον μηχανισμό εκτάκτων αναγκών της ΕΕ RescEU – είμαστε μια από τις πρώτες χώρες που συμμετείχε στη δημιουργία του ευρωπαϊκού κοινού αποθεματικού για ιατρικό υλικό ζωτικής σημασίας που σχετίζεται με τη διαχείριση της πανδημίας. Ελπίζω από καρδιάς η συνεισφορά της Ελλάδας να προσφέρει ανακούφιση στη δοκιμαζόμενη Ινδία», σημείωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.
(ΦΩΤΟ: Eurokinissi)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Συγκλονιστικοί ισχυρισμοί για την Παγκόσμια Τράπεζα! Γιατί συμβαίνει αυτό;
- «Αν πέσει η Ιερουσαλήμ, θα καεί η Κωνσταντινούπολη», δήλωσε ο Μπαχτσελί
- Ισραήλ: Μη επανδρωμένο αεροσκάφος από την Υεμένη συνετρίβη στον περίβολο ξενοδοχείου στην Εϊλάτ
- Οι Χριστιανοί στη Συρία γιορτάζουν την ημέρα του Σταυρού – Δείτε βίντεο
- «No Escape From Now»: Το ντοκιμαντέρ για τον Όζι Όσμπορν θα κάνει πρεμιέρα τον Οκτώβριο – Δείτε το συγκινητικό τρέιλερ
- Ιταλία: Πρόταση να δοθεί το όνομα του Τζόρτζιο Αρμάνι στο αεροδρόμιο του νησιού Παντελερία
- Άναυδοι οι αρχαιολόγοι: Βρέθηκαν μούμιες στην Ασία 9.500 χρόνια αρχαιότερες από τις αιγυπτιακές
- Δημοσκόπηση: Χαμός με τον αριθμό κομμάτων που μπαίνουν Βουλή! Πόσοι θα ψήφιζαν πιθανό κόμμα Σαμαρά
- «Ο ήλιος ξυπνάει σιγά σιγά»: Η NASA προειδοποιεί ότι η ηλιακή δραστηριότητα θα παραμείνει υψηλή
- ΕΣΕΕ: Το ελληνικό εμπόριο σε νέα «τροχιά» ενόψει τεχνολογικών και γεωπολιτικών εξελίξεων
Κύρια Θέματα

















