Σε δήθεν αδιέξοδο οδηγήθηκε η Πενταμερής Διάσκεψη για το Κυπριακό, καθώς οι Τούρκοι παριστάνουν τους αδιάλλακτους, ζητώντας δύο κράτη στην Κύπρο, ενώ η ελληνική πλευρά ζητά αυτό που ήθελε η Τουρκία νωρίτερα, δηλαδή μία νέα μορφή του σχεδίου Ανάν – Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία (ΔΔΟ) και θέλει συνέχιση των συνομιλιών από εκεί που σταμάτησαν οι συνομιλίες (διαβάστε οπωσδήποτε λεπτομέρειες ΕΔΩ).
«Δεν ήταν μια εύκολη συνάντηση. Είχαμε εκτενείς και εντατικές διαβουλεύσεις και διμερείς συναντήσεις για να φτάσουμε σε κοινό έδαφος. Δεν υπάρχει κοινό έδαφος αλλά δεν τα παρατάμε», ανέφερε μεταξύ άλλων ο διεθνιστής Γ.Γ. του ΟΗΕ., Αντόνιο Γκουτέρες.
Συνεχίζοντας, είπε ότι, «θα κάνουμε τις διαβουλεύσεις για να ετοιμάσουμε το κατάλληλο κλίμα για την επόμενη συνάντηση», στην οποία ενδεχομένως οι Τούρκοι να… ρίξουν λίγο νερό στο κρασί τους, μέχρι να βρεθεί κοινό έδαφος αποδοχής ενός νέου σχεδίου Ανάν! Μία διπλωματική μπλόφα των Τούρκων, εμπρός στην οποία, όπως όλα δείχνουν, κλείνουν τα μάτια Αθήνα και Λευκωσία, προκειμένου να «πλασάρουν» την ενδεχόμενη αποδοχή ενός σχεδίου Ανάν στην ελλαδική και κυπριακή κοινή γνώμη ως «επιτυχία» και «υποχώρηση της τουρκικής πλευράς». Όλα προσχεδιασμένα;;;
Ο Γ.Γ. του ΟΗΕ ανέφερε ότι μετά το τέλος της Πενταμερούς, θα πραγματοποιηθεί νέα… άτυπη Διάσκεψη στο επόμενο διάστημα (στους επόμενους 2 με 3 μήνες), σημειώνοντας ωστόσο, πως μέχρι την σύγκλιση της θα προχωρήσουν με διαβουλεύσεις ώστε να βρεθεί το κοινό έδαφος πριν την Σύνοδο.
O Αντόνιο Γκουτέρες έθεσε εν συντομία τις θέσεις των δύο πλευρών. Εξήγησε ότι η Ελληνοκυπριακή επιθυμεί συνέχιση της προσπάθειας στην βάση ΔΔΟ (Σχέδιο Ανάν) και πως η πλευρά του ψευδοκράτους έθεσε θέμα δύο κρατών. Όπως σημείωσε δεν υπήρξε κοινό έδαφος αλλά θα συνεχιστούν οι προσπάθειες.
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Τραμπ σε ΝΑΤΟ: «Αν κάνετε ό,τι λέω ο πόλεμος των Μπάιντεν/Ζελένσκι θα σταματήσει, αλλιώς μην σπαταλάτε τον χρόνο μου»
- Το παχουλό περιστέρι…που δεν μπορεί να πετάξει έγινε viral! vid
- ΗΠΑ: Αστυνομικός σκότωσε άνδρα στο Σικάγο κατά τη διάρκεια απόπειρας σύλληψης
- Πάνω από 7 στους 10 με καρδιακή ανεπάρκεια εμφανίζουν αγχώδεις διαταραχές
- Σχέδιο για την ανάπτυξη 1.000 μελών της Εθνοφρουράς στη Λουιζιάνα έχει καταρτίσει το αμερικανικό Πεντάγωνο
- Επίσκεψη του Προέδρου της Δημοκρατίας Κωνσταντίνου Τασούλα στο Καστελλόριζο
- Τους… Oreshnik τρέμει ο Γ.Γ. του ΝΑΤΟ: «Θέμα λίγων λεπτών να πλήξουν το Λονδίνο ή τη Μαδρίτη», video
- Διάταξη για την καταβολή του επιδόματος κυοφορίας και λοχείας με 200 ένσημα φέρνει η κυβέρνηση
- Φρικτό δυστύχημα στην Ινδία: Φορτηγό πάτησε πλήθος ανθρώπων σε γιορτή – Σκληρά ΒΙΝΤΕΟ
- Περισσότεροι από 250.000 άνθρωποι έχουν εγκαταλείψει την πόλη της Γάζας
Κύρια Θέματα


















ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ
Κάθε μέρα μαζί

ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ

ΟΔΗΓΗΣΗ

ΜΜΜ

ΣΠΙΤΙΑ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΡΑΘΕΟΔΩΡΗ

ΓΙΟΡΤΗ

ΚΑΙΡΟΣ

ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ

ΔΥΠΑ

ΑΠΕΡΓΙΑ

ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
