• Αρχική
  • Άρθρα
  • Εικόνα «υποταγής» από την Γενεύη! Ντοκουμέντο δείχνει τι περιμένει την Κύπρο, vid

Εικόνα «υποταγής» από την Γενεύη! Ντοκουμέντο δείχνει τι περιμένει την Κύπρο, vid

Απίστευτες εικόνες με τον κατακτητή...

Λίγες ώρες πριν από τις καθοριστικές συναντήσεις στην Γενεύη για το Κυπριακό, ο Ερσίν Τατάρ ανέβασε φωτογραφία στο Twitter όπου απεικονίζεται ο ίδιος, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης και ο ΓΓ του ΟΗΕ.

Στη φωτογραφία δίδεται ιδιαίτερη έμφαση στην μάσκα που φοράει ο κατοχικός ηγέτης, η οποία φέρει την σημαία του ψευδοκράτους με την τουρκική ημισέληνο.

Ο κατοχικός ηγέτης συνοδεύει το tweet με την εξής ατάκα: «Θα συνεχίσουμε να εξηγούμε γιατί θέλουμε 2 κυρίαρχα ισότιμα κράτη στις συναντήσεις που θα πραγματοποιηθούν στην Γενεύη σήμερα». 

Με αυτούς θα συνεννοηθεί η Λευκωσία;;; Με αυτούς φωτογραφίζει ο πρόεδρος της ελεύθερης Κύπρου νομιμοποιώντας τους ως συνομιλητές με ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ;;;;

Δείτε επίσης στο βίντεο πόσο θερμά χαιρετά ο κ. Ανστασιάδης τον τούρκο ΥΠΕΞ Τσαβούσογλου, ο οποίος είχε θερμή συνομιλία και με τον Έλληνα ΥΠΕΞ, Νίκο Δένδια, με τον οποίο φάνηκε ότι λογομαχεί πριν κάποιες μέρες στην Άγκυρα.

Στο 2.40 του χτυπάει «θερμότατα» την γροθιά (χαιρετισμός κορωνοϊού) του τούρκου ΥΠΕΞ, ενώ δίπλα στον Τσαβούσογλου στέκεται ο κ. Δένδιας:

Όπως διαβάσατε σήμερα και χθες στο el.gr, με ολομέλεια της άτυπης πενταμερούς συνάντησης στο Παλάτι των Εθνών στην Γενεύη άρχισε το πρόγραμμα της άτυπης διάσκεψης την Τετάρτη στη Γενεύη με τις πιο εντατικές επαφές του ΓΓ του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, για το Κυπριακό και σκοπό να επιβληθεί στην Κύπρο από την πίσω πόρτα ένα νέο σχέδιο Ανάν με την συμβολή των κατακτητών Τούρκων και των αποικιοκρατών Άγγλων.

Η πενταμερής επιβεβαιώνει την πλήρη αλλαγή πλεύσης της κυβέρνησης Μητσοτάκη στο Κυπριακό, σε σχέση με όλες τις προηγούμενες Ελληνικές κυβερνήσεις, όπως και την αλλαγή πλεύσης της Κυπριακής κυβέρνησης.

Οι Μεγάλες Δυνάμεις πιέζουν για «λύση» τύπου Ανάν, με την Τουρκία να παρουσιάζεται πως θέλει λύση δύο κρατών και ως εκ τούτου η αποδοχή του διεθνιστικού σχεδίου θα παρουσιαστεί ως δήθεν υποχώρηση της Τουρκίας, αν τελικά όλες οι πλευρές καταλήξουν σε συμφωνία σε βάθος χρόνου.

Μέχρι σήμερα καμία κυβέρνηση, Ελλάδας ή Κύπρου, δεν είχε αποδεχθεί να μετάσχει σε αντίστοιχη πενταμερή, και μάλιστα με την επίσημη υποβάθμιση του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας σε απλό εκπρόσωπο των Ελληνοκυπρίων και τα στρατεύματα κατοχής στην Κύπρο.

Οι συμμετέχοντες στην άτυπη διάσκεψη της Γενεύης (27-29 Απριλίου) θα είναι οι τρεις υπουργοί Εξωτερικών Ελλάδας, Τουρκίας, Βρετανίας, η ηγεσία της Κυπριακής Δημοκρατίας (ο Νίκος Αναστασιάδης συνοδεύεται από τους αρχηγούς των κυπριακών κομμάτων) και η ηγεσία του ψευδοκράτους, τα οποίο αναγνωρίζεται ως νόμιμος συνομιλητής. Η επιστροφή στα δικαιώματα εγγυητή που είχαν Βρετανοί και Τούρκοι μετά τις συμφωνίες της Ζυρίχης και του Λονδίνου (1959) και που καμία Ελλαδική ή Κυπριακή κυβέρνηση δεν αποδέχθηκε μετά την εισβολή (1974), μέχρι σήμερα, είναι κακός οιωνός.

Στις συνομιλίες δεν θα συμμετέχει η Ευρωπαϊκή Ένωση μετά από απαίτηση της Τουρκίας, κάτι που υποβαθμίζει ακόμα περισσότερο την συζήτηση εις βάρος του Ελληνισμού, αφαιρώντας ακόμα και το αφήγημα «κράτος-μέλος» της Ευρώπης και αφήνοντας να ερμηνευθεί πως για τις Βρυξέλλες το θέμα δεν αποτελεί προτεραιότητα.

Άλλωστε προσφάτως η Γερμανίδα Καγκελάριος απέφυγε να αναφερθεί στο Κυπριακό ως μείζον πρόβλημα της Ευρώπης.

Η απουσία της ΕΕ αλλά και των χωρών μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ είναι αρνητικά σημάδια και τεράστιες παραχωρήσεις.

Η διάσκεψη είναι κρίσιμη, αφού αναμένεται με το τέλος της να αποσαφηνιστεί η επόμενη μέρα του Κυπριακού.

Η συγκεκριμένη πενταμερής είναι ενδεικτική των μεγάλων αλλαγών που επιχειρούνται στο status quo της περιοχής της Ανατολικής Μεσογείου, στο πλαίσιο των διεθνιστικών σχεδιασμών, και πρώτο τους θύμα είναι η ίδια η Κυπριακή Δημοκρατία. Αυτό γιατί επαναφέρει το Κυπριακό ζήτημα στα χέρια των αποικιοκρατών Βρετανών και φέρνει ξανά στο προσκήνιο, ως δύναμη επιρροής, την κατοχική Τουρκία, πετώντας έξω από την κουβέντα την Ευρωπαϊκή Ένωση, που παρουσιάστηκε επί δεκαετίες από όλους ως καθοριστικός παράγοντας (ένταξη Κύπρου ως ελευθέρου κράτους).

ΜΕ ΜΙΑ ΦΡΑΣΗ: Η απουσία της ΕΕ δείχνει πως η Κύπρος δεν θα συμμετέχει στις διαπραγματεύσεις ως «ελεύθερο ευρωπαϊκό κράτος» αλλά ως κοινότητα.

«Παρέλαβα κράτος διεθνώς αναγνωρισμένο. Δεν θα παραδώσω «κοινότητα» χωρίς δικαίωμα λόγου διεθνώς και σε αναζήτηση κηδεμόνα. Και όλα αυτά έναντι κενών, παραπλανητικών, δήθεν, προσδοκιών. Έναντι της ανεδαφικής ψευδαίσθησης ότι η Τουρκία θα τηρήσει τις δεσμεύσεις της», είχε πει ο Τάσσος Παπαδόπουλος και μάλλον αυτό συμβαίνει τώρα: ΠΑΡΑΔΙΔΟΥΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ.

Προς επιβεβαίωση των προαναφερθέντων, ο γνωστός στην Κύπρο για τις αρνητικές του θέσεις του στο Κυπριακό και για τις σχέσεις του με την Τουρκία, πρώην Πρωθυπουργός και πρώην ΥΠΕΞ της Σουηδίας, Carl Bildt «δήλωσε» με αφορμή την έναρξη των διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό στην Γενεύη:

«Η τραγωδία ήταν όταν το 2004 οι Ελληνοκύπριοι απέρριψαν το Σχέδιο Ανάν. Οι Τουρκοκύπριοι το υποστήριξαν. Πολλά θα ήταν πολύ καλύτερα για την Κύπρο και ολόκληρη τη Μεσόγειο σήμερα αν αυτό δεν είχε συμβεί. Και το 2017 στο Κρανς Μοντανά ήταν μια άλλη χαμένη ευκαιρία».

Τι ζητούσε το σχέδιο Ανάν;;; Μια Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία.

Τι ζητούν Μητσοτάκης και Αναστασιάδης, σύμφωνα με δηλώσεις τους;;; Μια διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία!

Αν δεν αλλάξει κάτι «πετάνε» την Κύπρο στα σκυλιά και δεν κουνιέται φύλλο….

Η πενταμερής, όπως όλα δείχνουν, είναι μια επιστροφή από το παράθυρο στο σχέδιο Ανάν, συνιστώντας ουσιαστικά άρνηση της λαϊκής θέλησης των Κύπριων όπως εκφράστηκε στο δημοψήφισμα του 2004.

ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ ΠΑΛΙΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΑΝΑΝ:

φωτο eurokinissi

Tο el.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο κάτω από  το άρθρο, μόνο από όσους και όσες έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία DISQUS. Ο καθένας και η κάθε μία έχουν το δικαίωμα να εκφράζουν ελεύθερα τις απόψεις τους. Αυτό όμως  δεν σημαίνει ότι το el.gr υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Επίσης ξεκάθαρα θα διαγράφουμε  συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια αμέσως μόλις τα εντοπίσουμε  ή αμέσως μόλις μας καταγγελθούν. Ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το el.gr δεν φέρει καμία νομική ή άλλη ευθύνη, αφού στο διαδίκτυο ανωνυμία δεν υπάρχει.