ερωτηθείς για την τροπολογία με την οποία τα μέλη της Επιτροπής των Ειδικών, απαλλάσσονται από τυχόν νομικές ευθύνες, απάντησε ότι κατά τη γνώμη δεν χρειαζόταν κάτι τέτοιο για την προστασία τους.
Άλλωστε, όπως συμπλήρωσε, οι γιατροί μετρούν τα επιδημιολογικά δεδομένα τα οποία δεν αποδέχονται αμφισβήτησης και στη συνέχεια κάνουν την εκτίμηση τους. Αν θα αντιμετώπιζαν τον κίνδυνο μιας ποινικής δίωξης για μια λάθος εκτίμηση δεν θα την έκαναν ποτέ και η όποια Κυβέρνηση θα βάδιζε… στα τυφλά.
Σε ότι αφορά τον οδικό χάρτη που ανακοίνωσε η Κυβέρνηση για την σταδιακή άρση του lockdown, είπε ότι σε γενικές γραμμές συμφωνεί, αλλά θα ήθελε κάποια πράγματα να ανοίξουν νωρίτερα.
Ως παράδειγμα έφερε τις μετακινήσεις, λέγοντας πως θα ήταν καλύτερο να επιτρέψουμε στους κατοίκους των αστικών κέντρων να μετακινηθούν για το Πάσχα, αφού εκεί θα συγχρωτιζόντουσαν σε μεγαλύτερους και πιο ανοιχτούς χώρους.
Επίσης είπε ότι και η Εστίαση θα έπρεπε να ανοίξει γρηγορότερα, ώστε να μην βλέπουμε τις επικίνδυνες εικόνες με τα κορονοπάρτι και να δοθεί κυρίως στους νέους, η δυνατότητα να πιούν το ποτό τους σε ένα κατάστημα όπου θα τηρούνται οι κανόνες.
Ο κ. Δερμιτζάκης δήλωσε ότι δεν συμφωνεί με κάποιες φωνές που κάνουν λόγο για ένα ενδεχόμενο πισωγύρισμα κι ένα τέταρτο κύμα της πανδημίας, εξηγώντας ότι το ποσοστό της ανοσίας στη χώρα μας έχει φτάσει ήδη στο 25%, από αυτούς που έχουν εμβολιαστεί ή έχουν νοσήσει και αυξάνεται καθημερινά. Το ζητούμενο όπως είπε, είναι να μειωθούν περαιτέρω τα κρούσματα, ώστε να βοηθήσει στην ομαλή πορεία του Τουρισμού.
Τέλος, ο κ. Δερμιτζακης μιλώντας για τα εμβόλια, ανέφερε μεταξύ άλλων, ότι είναι το μεγαλύτερο όπλο μας κατά του κορονοϊού και είναι απολύτως ασφαλή.
Ειδήσεις σήμερα:
(Από ant1news.gr)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Ύστατη προειδοποίηση του απεσταλμένου του Πούτιν για την Ευρώπη – Ποιά η πρόβλεψή του
- Το δώρο του Κιμ Γιονγκ Ουν στον Λουκασένκο που προκάλεσε αίσθηση στο διαδίκτυο (Vid)
- Ζευγάρι Αμερικανών αποφάσισε να ζήσει σε ξενοδοχείο…γιατί δεν αντέχει το νοίκι!
- Όλα μαύρα: Εικόνες από μαζικό μπλακ άουτ σε περιοχή της Καλιφόρνια – Vid
- Τραμπ: Οφείλουμε στους Έλληνες τόσα πολλά, έχουν κάτι το ξεχωριστό – Vid
- Επανέρχονται σήμερα 27/3 οι βροχές και οι καταιγίδες με πτώση της θερμοκρασίας
- Σαν σήμερα 27 Μαρτίου: Ποια τα σημαντικότερα γεγονότα της ημέρας
- Στο μέτωπο Ουκρανοί εγκατέλειψαν ξανά τις θέσεις τους
- Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 27 Μαρτίου
- «Καμπανάκι» μέσα από το Ισραήλ: «Στα πρόθυρα κατάρρευσης ο στρατός μας»









