Διάβημα διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε χθες από την ελληνική πρεσβεία στην ‘Αγκυρα προς την τουρκική πλευρά αναφορικά με το ζήτημα του πλοίου L’Atalante, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές.
Όπως μεταδίδουν τουρκικά ΜΜΕ, δίχως να το επιβεβαιώνουν ελληνικές διπλωματικές πηγές μέχρι στιγμής, το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας κάλεσε σε εξηγήσεις για το περιστατικό τον Έλληνα Πρέσβη.
Πρόκειται για μία από τις κλασικές πλέον διπλωματικές απαντήσεις της Αθήνας σε οποιαδήποτε επιθετική ενέργεια της Άγκυρας.
Το χρονικό του «μίνι θερμού επεισοδίου»
Το απόγευμα του Σαββάτου η Άγκυρα έστειλε φρεγάτα νοτίως της Κρήτης προκειμένου να εμποδίσει γαλλικό σκάφος από το να πραγματοποιήσει έρευνες εντός της συμφωνηθείσας θαλάσσιας ζώνης μεταξύ Ελλάδας και Αιγύπτου.
Θυμίζουμε πως η συγκεκριμένη περιοχή που πλέει το γαλλικό ερευνητικό σκάφος υπάγεται, κατά τη ρητορική της Άγκυρας, εντός της περιοχής που παρανόμως δεσμεύει το τουρκολιβυκό μνημόνιο.
Το γαλλικό πλοίο παρά τις προκλήσεις των Τούρκων, συνεχίζει κανονικά τις έρευνές του, ενώ απέναντι από το τουρκικό πολεμικό σκάφος βρίσκεται ελληνική Φ/Γ.
Η Ελλάδα εξέδωσε την περασμένη Παρασκετή Navtex που καλύπτει μια μεγάλη θαλάσσια περιοχή που εκτείνεται από τα νότια της Κρήτης μέχρι και τα νότια της Ρόδου, καθώς βρίσκεται σε εξέλιξη ελληνογαλλική ερευνητική προσπάθεια στα νότια και νοτιοανατολικά της Κρήτης.
Η Τουρκία απάντησε με αντι-Navtex, θεωρώντας ότι τα σημεία εντάσσονται από το παράνομο τουρκολιβυκό μνημόνιο.
Περισσότερα σε λίγο…
(φωτο: eurokinissi)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Ένοχος o Πακιστανός για το άγριο έγκλημα στην Ισπανία – Σκότωσε δύο ηλικιωμένες και τον αδελφό τους
- Θεσσαλονίκη: Καταδίκη 29χρονου για γενετήσια πράξη με τη μεθυσμένη ξαδέλφη του
- Τι φαίνεται πως επιδιώκεται παγκοσμίως αυτή την στιγμή
- Συνελήφθη 63χρονος φυγόποινος στα Πετράλωνα – Είχε καταδικαστεί για γενετήσιες πράξεις σε βάρος ανήλικης
- Το Athens Bar Show 2025 γίνεται 15 και γιορτάζει στην Τεχνόπολη στις 4 & 5 Νοεμβρίου 2025
- Ρέθυμνο: Οι ηλικιωμένοι μαθαίνουν να «σερφάρουν» με ασφάλεια στο Διαδίκτυο
- Οι Ρώσοι κατέρριψαν 24 ουκρανικά drones
- Ο πρίγκιπας Ουίλιαμ δικαιώθηκε από δικαστήριο στη Γαλλία για παράνομες φωτογραφίες
- Enterprise Greece: Η ελληνική φιλοξενία πρωταγωνίστησε στη HOST MILANO 2025
- Θεσ/νίκη: Ξεκινούν οι προετοιμασίες για τη Χριστουγεννιάτικη Αγορά στην Αριστοτέλους
ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ
Κάθε μέρα μαζί
ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΙ
VOUCHER
ΠΡΟΣΤΙΜΟ
ΑΝΕΡΓΙΑ
ΑΓΡΟΤΕΣ
ΔΟΜΝΑ ΜΙΧΑΗΛΙΔΟΥ
ΕΥΔΑΠ
ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
ΑΓΩΓΟΣ ΝΕΡΟΥ
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ









