Το εργαλείο των self test μετά την πρώτη εφαρμογή στα σχολεία παίρνει σειρά για τους εργαζομένους της εστίασης, του λιανεμπορίου, των Μέσων Μεταφοράς και των delivery, δημιουργώντας, κατά αυτόν τον τρόπο, μια κοινωνία, η οποία θα πρέπει να δείχνει κάτι για να λειτουργεί.
Μόνο έτσι οι κυβερνώντες θα απελευθερώσουν σταδιακά ολοένα και περισσότερες δραστηριότητες.
Ωστόσο, αυτό θα γίνεται σιγά-σιγά και η βασική αρχή κυβέρνησης και Πολιτείας είναι πως στις επόμενες δύο εβδομάδες δεν πρόκειται να δούμε «μεγάλα βήματα».
ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ
Όπως είπε και ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, το υπουργείο Ανάπτυξης αναμένει την έγκαιρη εφαρμογή των self test στην αγορά, προκειμένου να εισηγηθεί την αυξημένη χρήση τους στο λιανεμπόριο προκειμένου να καταργηθεί το click inside.
Την ίδια στιγμή άλλο ένα θέμα που θα εξεταστεί στην συνεδρίαση της επιτροπής είναι και το ενδεχόμενο άνοιγμα των μεγάλων εμπορικών κέντρων. Το υπουργείο Ανάπτυξης επιθυμεί να δοθεί το πράσινο φως όχι μόνο για ψυχολογικούς λόγους αλλά και για λόγους ισονομίας της αγοράς καθώς δημιουργούνται συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού για καταστήματα τα οποία βρίσκονται εντός των εμπορικών κέντρων και επί της ουσίας αποκλείονται από την λειτουργία αντίστοιχων καταστημάτων που ήδη λειτουργούν.
ΠΑΣΧΑ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ
Ταυτόχρονα, άλλο ένα θέμα που απασχολεί μεγάλη μερίδα των πολιτών είναι το κατά πόσο θα επιτραπεί η απόδραση από τις πόλεις για τα χωριά τις ημέρες του Πάσχα. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η εισήγηση της κυβέρνησης προς την επιτροπή θα είναι το να επιτραπούν οι διαπεριφερειακές μετακινήσεις.
Αυτό που εξετάζεται στην παρούσα φάση είναι το σχέδιο που θα ακολουθηθεί καθώς και σε αυτήν την περίπτωση, σημαντικό ρόλο θα παίξουν τα self tests.
Προς το παρόν το βασικό σενάριο θέλει τους πολίτες να πρέπει να έχουν κάνει τον αυτοδιαγνωστικό έλεγχο πριν ταξιδέψουν και να δείχνουν την βεβαίωση αρνητικού αποτελέσματος κατά την διάρκεια των ελέγχων στα διόδια. Την ίδια ώρα εύλογο είναι το ερώτημα που αφορά σε ποιες ομάδες πληθυσμού θα επιτραπεί η έξοδος από τις πόλεις.
Κοντολογίς, μόνο οι θετικοί στον κορωνοϊό δεν θα μπορούν να φύγουν για τα χωριά τους ενώ ο σχεδιασμός της κυβέρνησης επικεντρώνεται σε τρεις ομάδες πληθυσμού. Αυτοί που έχουν κάνει το self test, αυτού που έχουν κάνει και την δεύτερη δόση του εμβολιασμού και έχουν λάβει το σχετικό πιστοποιητικό και αυτοί που έχουν νοσήσει, έχουν αναρρώσει και έχουν ανοσία και δεν μεταδίδουν τον ιό.
Οι ακριβείς λεπτομέρειες είναι θέμα 24ώρων να αποκρυσταλλωθούν ενώ οι αποφάσεις αναμένεται να ληφθούν λίγο πριν ή κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας.
ΕΣΤΙΑΣΗ
Άλλο ένα θέμα που θεωρείται μείζον είναι φυσικά η εστίαση και το κατά πόσο θα μπορέσει να λειτουργήσει σύντομα έστω και σε εξωτερικούς χώρους.
Αν και η συζήτηση μοιάζει πρόωρη, το επικρατέστερο ενδεχόμενο είναι η εστίαση να λειτουργήσει αμέσως μετά το Πάσχα προκειμένου να της δοθεί χρόνος προσαρμογής μετά από τόσους μήνες απραξίας έτσι ώστε να είναι όσο το δυνατόν πιο έτοιμη στο άνοιγμα του τουρισμού στις 14 Μαΐου.
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Επιβεβαίωσε και το Πεντάγωνο! Νέα περίοδος δείχνει να ξεκινά μεταξύ Ρωσίας και ΗΠΑ
- Η μπλε πεταλούδα Atlas με τα 229 χρωμοσώματα ανοίγει νέους δρόμους στην κατανόηση της εξέλιξης
- Αυτά τα μέτρα ανέφερε το ΥΠΑΑΤ για τον περιορισμό της ευλογιάς των αιγοπροβάτων
- Tο Taste Atlas τίμησε ξανά την Ελλάδα: Τα δύο παραδοσιακά γλυκά με τυρί στα καλύτερα του κόσμου
- Η Gen Z δίνει πνοή στα vintage και second hand καταστήματα – Η “γρήγορη μόδα” ήρθε και στην Ελλάδα
- «Θέλουμε να αποφύγουμε το lockdown»! Ανησυχία για την κτηνοτροφία και την γεωργία στην Ελλάδα
- Bασίλισσα Καμίλα: Το πρόβλημα υγείας που την ταλαιπωρεί – Ελπίζει να αναρρώσει για την επίσκεψη Τραμπ
- Γκουτέρες: «Παρακολουθούμε τη συστηματική καταστροφή της πόλης της Γάζας»
- Νέες απόκοσμες εικόνες από το Κάλλιο – Αναδύθηκε το βυθισμένο χωριό στη λίμνη Μόρνου
- Ισραήλ: Αναχαιτίστηκε πύραυλος που εκτόξευσαν οι Χούθι της Υεμένης