το Δεκέμβριο του 2017, οι καταθέσεις του ιδιωτικού τομέα, έναντι αύξησης, κατά 273 εκατ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα και ο ετήσιος ρυθμός μεταβολής διαμορφώθηκε στο 4,7% από 4,8% τον προηγούμενο μήνα, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η Τράπεζα της Ελλάδος (ΤτΕ)
Η ΤτΕ αναφέρει επίσης ότι:
– Μείωση κατά 95 εκατ. ευρώ παρουσίασαν, το Δεκέμβριο του 2017, οι συνολικές καταθέσεις των επιχειρήσεων, έναντι αύξησης κατά 206 εκατ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα και ο ετήσιος ρυθμός μεταβολής τους διαμορφώθηκε στο 10,0% από 12,5% τον προηγούμενο μήνα.
– Ειδικότερα, οι καταθέσεις των μη χρηματοπιστωτικών επιχειρήσεων αυξήθηκαν κατά 473 εκατ. ευρώ, έναντι αύξησης κατά 173 εκατ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα, ενώ οι καταθέσεις των ασφαλιστικών επιχειρήσεων και των λοιπών χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων μειώθηκαν κατά 568 εκατ. ευρώ, το Δεκέμβριο του 2017, έναντι αύξησης κατά 33 εκατ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα.
Καταθέσεις από νοικοκυριά και ιδιωτικά μη κερδοσκοπικά ιδρύματα
Αύξηση κατά 2.635 εκατ. ευρώ παρουσίασαν, το Δεκέμβριο του 2017, οι καταθέσεις των νοικοκυριών και των ιδιωτικών μη κερδοσκοπικών ιδρυμάτων, έναντι αύξησης κατά 67 εκατ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα, ενώ ο ετήσιος ρυθμός μεταβολής διαμορφώθηκε στο 3,6% από 3,1% τον προηγούμενο μήνα.
Καταθέσεις από τη γενική κυβέρνηση
Μείωση κατά 3.275 εκατ. ευρώ παρουσίασαν, το Δεκέμβριο του 2017, οι καταθέσεις της γενικής κυβέρνησης, έναντι αύξησης κατά 1.487 εκατ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα και ο ετήσιος ρυθμός μεταβολής διαμορφώθηκε στο 1,6% από 31,2% τον προηγούμενο μήνα.
Αναφορικά με την τραπεζική χρηματοδότηση επισημαίνεται ότι το Δεκέμβριο του 2017, ο ετήσιος ρυθμός μεταβολής της συνολικής χρηματοδότησης της οικονομίας διαμορφώθηκε στο -1,6%, αμετάβλητος σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, ενώ η μηνιαία καθαρή ροή ήταν θετική κατά 492 εκατ. ευρώ, έναντι αρνητικής καθαρής ροής 218 εκατ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα.
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Ζελένσκι: Η Ρωσία επιχειρεί να εντείνει τις επιθετικές επιχειρήσεις
- Το νερό, μέγα διακύβευμα στον πόλεμο στην Μέση Ανατολή
- Ιράν: Οι σταθμοί ηλεκτρικής ενέργειας, νέος στόχος του πολέμου;
- Γερμανία: Νίκη του CDU δείχνουν τα πρώτα exit polls στη Ρηνανία-Παλατινάτο
- Το τηλεσκόπιο Webb κατέγραψε μυστηριώδεις κόκκινες κουκκίδες και οι επιστήμονες δεν έχουν ιδέα τι είναι (Photo)
- Θα είναι η επόμενη; Αυτά φοβάται η Τουρκία βλέποντας τι συμβαίνει με το Ιράν
- Πρόεδρος Λιβάνου: Οι σημερινές ισραηλινές επιθέσεις στα νότια της χώρας είναι προοίμιο χερσαίας εισβολής
- Γ. Κεφαλογιάννης για αντιπυρική περίοδο: Ο καθαρισμός οικοπέδων είναι ένα από τα βασικά εργαλεία πρόληψης
- Κτηνοτρόφοι απέκλεισαν το λιμάνι της Μυτιλήνης – Μόνο με επιβάτες, χωρίς οχήματα αναχώρησε το «ΝΗΣΟΣ ΣΑΜΟΣ»
- Μεγάλη ανακάλυψη στο Λούξορ: 22 σαρκοφάγοι και 8 σφραγισμένοι πάπυροι κρύβουν μυστικά αιώνων









