δήλωσε στους δημοσιογράφους ο διευθυντής του ιταλικού ινστιτούτου Φραντσέσκο Βάγια, τονίζοντας ότι στο πλαίσιο αυτής της συνεργασίας θα πραγματοποιηθούν έρευνες σχετικές με το ρωσικό εμβόλιο Sputnik-V
Οι επιστημονικές έρευνες σε σχέση με το ρωσικό εμβόλιο Sputnik-V κατά του κορονοϊού , όπως και οι έρευνες σχετικά με το συνδυασμό του ρωσικού εμβολίου με άλλα εμβόλια, θα ξεκινήσουν μόλις ο Ιταλικός οργανισμός φαρμάκων (Aifa) εγκρίνει το σχετικό πρωτόκολλο για τις έρευνες, δήλωσε ο Βάγια, προσθέτοντας ότι μόλις ολοκληρωθούν οι γραφειοκρατικές διαδικασίες θα φθάσουν στην Ιταλία Ρώσοι επιστήμονες.
Ο ίδιος διευκρίνισε επίσης ότι είχε την διαβεβαίωση του Aifa για το ενδιαφέρον του να στηρίξει την εν λόγω έρευνα, η οποία θα μελετήσει τον συνδυασμό του ρωσικού εμβολίου Sputnik-V με τά εμβόλια της AstraZeneca, Pfizer και Moderna, ενώ στις κλινικές δοκιμές που θα πραγματοποιηθούν θα συμμετάσχουν 600 εθελοντές.
«Θα υπάρξουν τέσσερις ομάδες από 150 εθελοντές και θα μελετήσουμε το αποτέλεσμα από τον εμβολιασμό με δύο διαφορετικά εμβόλια, του εμβολίου Sputnik-V καθώς και των εμβολίων AstraZeneca, Pfizer, Moderna», δήλωσε ο Ιταλός καθηγητής.
Ο Βάγια είπε ότι κύριος στόχος της έρευνας είναι να μελετηθεί το αποτέλεσμα που έχει το ρωσικό εμβόλιο στις διάφορες μεταλλάξεις του κορονοϊού. «Βασικά μιλάμε για γνωστά την δεδομένη στιγμή στελέχη, τα οποία έχουμε απομονώσει. Και η έρευνα μας πρέπει να δώσει μια επιστημονική απάντηση στους λεγόμενους αμφισβητίες, ώστε να δείξουμε την αποτελεσματικότητα των εμβολίων», είπε ο Βάγια.
Ο ίδιος είπε ότι μετά από 10 ημέρες θα φθάσουν στην Ιταλία οι Ρώσοι συνάδελφοι του και πως το Ινστιτούτο έχει παραγγείλει 600 δόσεις εμβολίου που απαιτούνται για την διεξαγωγή της έρευνας.
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Σταμάτης Γονίδης: Ο Χριστός είπε όποιος θέλει με ακολουθεί
- Πώς εκφράζονται οι Έλληνες όταν ενθουσιάζονται! Bίντεο
- Ο Πούτιν ταπείνωσε ρεπόρτερ δυτικών ΜΜΕ: «Κάνετε τη μία ανοησία μετά την άλλη» – Video
- Ουκρανία: Υπάρχει φόβος και πίεση
- “5ο Santa SUP”: Άη Βασίληδες ανέβηκαν σε σανίδες και γέμισαν με χρώμα τον Θερμαϊκό
- Τηλεφωνική επικοινωνία Τραμπ – Στάρμερ για τον πόλεμο στην Ουκρανία
- Λαμία – Αποχώρησαν οι αγρότες από τα διόδια Τραγάνας
- Ποιά ώρα να τρώμε βραδινό για να μην πάρουμε βάρος και να μην αυξηθεί το σάκχαρο
- Οι ΗΠΑ αναχαίτισαν ένα ακόμη πλοίο κοντά στη Βενεζουέλα
- Αποκλεισμένη η διέλευση οχημάτων στα Πράσινα Φανάρια – Κλειστός για μεταφορές ο Προμαχώνας
ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ
Κάθε μέρα μαζί
ΑΓΡΟΤΕΣ
ΑΓΡΟΤΕΣ
ΑΓΡΟΤΕΣ
ΑΓΡΟΤΕΣ
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ
ΑΓΟΡΕΣ
ΑΛΚΟΟΛ
ΑΓΡΟΤΕΣ
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ
ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
ΤΣΙΑΡΑΣ









