Έκανε αναφορά στο μέλλον των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων (ΕΑΣ) και στα προγράμματα που αναμένεται να αναλάβουν, που θα έχουν ως αποτέλεσμα την ανάπτυξη των δυνατοτήτων τους.
Στο πλαίσιο τοποθέτησης τους στο ελληνικό Κοινοβούλιο, ο ΥΕΘΑ απάντησε σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργου Τσίπρα, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «όχι μόνον δεν τίθεται θέμα πώλησης των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων (ΕΑΣ), αλλά αντιθέτως υπάρχει σχέδιο ανάπτυξης και αναβάθμισή τους» με χαρακτηριστικό παράδειγμα το εθνικό τυφέκιο.
Ειδικότερα, ανακοίνωσε ότι θα υπάρξει από κοινού παραγωγή του εθνικού τυφεκίου με ξένη εταιρεία, που, όπως είπε χαρακτηριστικά, «θα απογειώσει τις προοπτικές των ΕΑΣ».
Πρόκειται για ένα «φιλόδοξο πρόγραμμα» το οποίο έχει ορίζοντα υλοποίησης τα δύο χρόνια, ανέφερε ο υπουργός και ενημέρωσε ότι σε αυτή τη φάση οι εταιρείες συμπαραγωγής αξιολογούνται από τα Γενικά Επιτελεία, με στόχο να προχωρήσει άμεσα το έργο.
Ο κ. Παναγιωτόπουλος, σε σχετικό ερώτημα του βουλευτή της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει κανένα σενάριο πώλησης των ΕΑΣ, παρά υπάρχει σχέδιο επέκτασης και αναβάθμισης των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων με νέες παραγγελίες.
Αναφορικώς με το σκέλος του ερωτήματος του κ. Τσίπρα, για το θέμα της μετεγκατάστασης στο Λαύριο των εγκαταστάσεων των ΕΑΣ στον Υμηττό, ο υπουργός Εθνικής ‘Αμυνας, τόνισε ότι η εγκατάσταση θα εκτελεστεί κανονικά και δεν συνεπάγεται καμία αρνητική επίπτωση τόσο στην εφοδιαστική αλυσίδα των Ενόπλων Δυνάμεων όσο και στα προγράμματα που έχουν αναλάβει.
amna/ photo eurokinissi
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Πρωταθλητής η Ελλάδα στη μείωση της φοροδιαφυγής – Κάτω από 10% το «κενό» ΦΠΑ το 2024 – Μείωση 55% σε μια 5ετία
- GRITA 2: Ξεκίνησε ο διαγωνισμός για τις έρευνες βυθού της ηλεκτρικής διασύνδεσης Ελλάδας-Ιταλίας
- Παράτησε την δουλειά της και περπάτησε μόνη της 5.700 χιλιόμετρα σε όλη την Αμερική, vid
- ΟΠΕΚΕΠΕ: Τα αδικήματα που προσάπτει η Ευρωπαία Εισαγγελέας στους κατηγορούμενους από την Κρήτη
- Ηράκλειο: Χειροπέδες σε 28χρονο αλλοδαπό για απόπειρα ληστείας και ναρκωτικά
- Δυστοπικό σενάριο με συγκρούσεις ρομπότ και απογοητευμένων ανθρώπων στους δρόμους της Ευρώπης
- Οικονομική διπλωματία: 760 δράσεις σε 70 χώρες προωθεί η Ελλάδα το 2026 με μπαράζ εξωστρέφειας
- Το τραγούδι των ’80s που μπήκε ξανά στα charts λόγω της σειράς Stranger Things! vid
- Γρεβενά: Εξιχνιάστηκε, έπειτα από πολύμηνη έρευνα, κλοπή τιμαλφών από μοναστήρι – Δύο αλλοδαποί δράστες
- Δράμα: Και φέτος στη χριστουγεννιάτικη «Ονειρούπολη», το «Σπιτάκι Κυκλοφοριακής Αγωγής» της ΕΛΑΣ









