Καθώς ο καιρός θα αρχίσει να βελτιώνεται υπάρχουν φόβοι για αύξηση παράτυπων μεταναστών που θα επιχειρήσουν να παραβιάσουν τα σύνορα του Έβρου. Το γεγονός αυτό αυξάνει το επίπεδο συναγερμού σε όλο το μήκος των συνόρων στον Έβρο.
Τα μέτρα μάλιστα ενισχύονται όχι μόνο με την εγκατάσταση του φράχτη ως αναχαιτιστικού μέσου πιθανής εισβολής, αλλά και με την εγκατάσταση σύγχρονου εξοπλισμού παρακολούθησης της περιοχής.
Φωτογραφίες -ντοκουμέντο έφερε στο φως το ΟΡΕΝ, που δείχνουν 11 πυλώνες, στους οποίους έχει αρχίσει να εγκαθίσταται ένα ηλεκτρονικό «δίχτυ» παρακολούθησης, με ραντάρ και κάμερες, στα σύνορα του Έβρου. Οι κάμερες αυτές μπορούν να δίνουν εικόνα σε δυο επιχειρησιακά κέντρα στην Αλεξανδρούπολη και την Ορεστιάδα, καθώς παρακολουθούν σημεία κλειδιά στα περάσματα της συνοριακής γραμμής με την Τουρκία.
Οι 11 πυλώνες είναι κατά μήκος του ποταμού και οι κάμερες έχουν βεληνεκές 15 χλμ μέσα στο τουρκικό έδαφος. Την ίδια ώρα, οι ελληνικές δυνάμεις περιφρούρησης των συνόρων παραμένουν σε αυξημένη επιφυλακή, ενώ παράλληλα προχωρούν τα έργα για τον φράχτη.
Δείτε το βίντεο:
photo video screenshot
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Ισραήλ και Λίβανος αναμένεται να πραγματοποιήσουν απευθείας συνομιλίες τις επόμενες ημέρες
- H Φλόριντα σχεδιάζει να μειώσει τον πληθυσμό των πυθώνων με έναν πρωτότυπο τρόπο (photo)
- Ο κιθαρίστας των Motörhead Φιλ Κάμπελ πέθανε σε ηλικία 64 ετών
- Μ. Χαρακόπουλος: Μονόδρομος η τρίτη αυτοδύναμη εντολή διακυβέρνησης στη ΝΔ του Κυρ.Μητσοτάκη
- Έπος: Διαιτητές έδωσαν την μπάλα στη λάθος ομάδα…Επιτέθηκαν στο δικό τους καλάθι! vid
- Απεβίωσε σε ηλικία 96 ετών ο φιλόσοφος Γιούργκεν Χάμπερμας
- Θεσσαλονίκη: Αυξημένοι οι ξένοι εμπορικοί επισκέπτες στην 31η Agrotica
- Τραμπ: “Πολλές χώρες” θα στείλουν πολεμικά πλοία για να μείνουν ανοικτά τα Στενά του Ορμούζ
- Αληθινό ή όχι; Viral βίντεο δείχνει ανθρωποειδές ρομπότ να «συλλαμβάνεται» αφού φέρεται να τρομοκράτησε γυναίκα
- “Κύμα αντισημιτισμού” στην Ολλανδία καταγγέλλει το Ισραήλ μετά την έκρηξη μπροστά από ένα εβραϊκό σχολείο









