Ήδη, η Τουρκία έχει διανείμει 16,5 εκατ. δόσεις εμβολίων σε όλη τη χώρα, συμπεριλαμβανομένων άνω των 7 εκατ. ανθρώπων που έχουν λάβει μια δεύτερη δόση από τα εμβόλια που ανέπτυξε η κινεζική Sinovac Biotech.
Η χορήγηση εμβολίων έως τώρα περιλαμβάνει ανθρώπους ηλικίας 60 ετών και άνω, υγειονομικό προσωπικό και άλλες ομάδες που θεωρούνται ότι έχουν προτεραιότητα.
Οι πολίτες μπορούν να επιλέξουν το εμβόλιο που θέλουν
Οι πολίτες μπορούν να επιλέξουν ποιο εμβόλιο θέλουν να λάβουν όταν έρθει η σειρά τους, δήλωσε ο υπουργός Υγείας Φαχρετίν Κότζα, προσθέτοντας ότι στόχος είναι να εμβολιαστεί η πλειονότητα του πληθυσμού έως τον Ιούνιο.
Ο Εμρέ Γιαβούζ είπε ότι ο ίδιος και η σύζυγός του έλαβαν το εμβόλιο των Pfizer/BioNTech διότι η κόρη τους σπουδάζει στην Ευρώπη και ίσως εκεί να μην γίνονται δεκτοί, όπως είπε ο ίδιος, όσοι έχουν κάνει το εμβόλιο της Sinovac. «Υπάρχει μια συζήτηση στην Ευρωπαϊκή Ένωση για το εάν θα γίνει αποδεκτό αυτό (το εμβόλιο της Sinovac) ή όχι. Άρα, επιλέγω αυτό για να είμαι σίγουρος», δήλωσε αφού έλαβε την πρώτη δόση σε νοσοκομείο της Άγκυρας.
(φωτο: eurokinissi)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Νέες καραβιές μεταναστών στα νότια της Κρήτης – Εντοπίστηκαν συνολικά 70 άτομα
- Τουρκία: Δύο Γάλλοι πολίτες ήταν μεταξύ των θυμάτων από τη συντριβή του Falcon 50
- Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε ο Δήμος Αγίου Δημητρίου Αττικής μετά τις έντονες βροχοπτώσεις
- Πυρκαγιά σε διαμέρισμα στην Καλλιθέα – Μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής
- Βαρδούσια: Χωρίς τις αισθήσεις τους εντοπίστηκαν οι αγνοούμενοι ορειβάτες – Μαζί τους και μία γυναίκα
- Η μεγάλη αλήθεια που αναγκάστηκαν να παραδεχτούν εχθρικές προς την Ρωσία χώρες
- Έφυγε από τη ζωή ο δημοσιογράφος Αντώνης Κοκορίκος σε ηλικία 67 χρονών
- Για δημοψήφισμα μιλά ο Ζελένσκι σε σχέση με το ουκρανικό ζήτημα – Τι ζητά από την Ρωσία
- Αυτά είναι τα 12 πράγματα που δεν πρέπει ποτέ να συνδέσετε σε πολύπριζο
- Ιταλίδες μαγείρισσες γιαγιάδες “γκρεμίζουν” το Instagram σχεδόν στα 90 τους! vid
Κύρια Θέματα









