Mε αφορμή τη συμπλήρωση 200 χρόνων από την κήρυξη της Ελληνικής Επανάστασης η Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος εγκαινιάζει έναν νέο κύκλο εκπαιδευτικών προγραμμάτων με τίτλο Αριθμός Φύλλου 1821.
Αποσπάσματα από έντυπα μέσα της εποχής, σπάνια έγγραφα και χειρόγραφα από τις ειδικές συλλογές της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος αξιοποιούνται δημιουργικά με στόχο την ανάδειξη και τη μελέτη της Ελληνικής Επανάστασης του 1821.
Ο κύκλος εκπαιδευτικών προγραμμάτων Αριθμός Φύλλου 1821, ο οποίος απευθύνεται στα μέλη του Δικτύου Ελληνικών Βιβλιοθηκών, ξεκινά τον Μάρτιο του 2021 και ολοκληρώνεται τον Δεκέμβριο του 2021.
Οι βιβλιοθήκες του Δικτύου Ελληνικών Βιβλιοθηκών προσκαλούν τα παιδιά σε όλη την Ελλάδα να μελετήσουν πτυχές της ιστορίας και να συμμετάσχουν σε δράσεις που έχουν σχεδιαστεί με αφορμή τεκμήρια που βρίσκονται στο αρχείο της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος.
Αποτελείται από δύο σειρές εργαστηρίων, η πρώτη εκ των οποίων περιλαμβάνει τα ακόλουθα διαδικτυακά εργαστήρια:
- Στίχος… ελεύθερος
- Δια…χρονική Βιβλιοθήκη
- Κωδικός: “Φιλικός”
- Φουστανέλες και Σιγκούνια
- Οι γυναίκες στον Αγώνα
Η ελευθερία είναι διαχρονικά το ζητούμενο και η γνώση της ιστορίας το μέσο για την απόκτηση και διατήρησή της. Ας γίνει η επέτειος αφορμή για αναζήτηση ιστορικών πηγών, βαθύτερη μελέτη και κατανόηση της εθνικής μας ταυτότητας για μικρούς και μεγάλους.
Ο συντονισμός των δράσεων του εκπαιδευτικού προγράμματος πραγματοποιείται μέσα από την επίσημη ιστοσελίδα του Δικτύου Ελληνικών Βιβλιοθηκών network.nlg.gr.
marieclaire/ photo ΟΙ ΣΟΥΛΙΩΤΙΣΣΕΣ” ΤΟΥ ARY SCHEFFER video screenshot
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Ισραηλινά αεροσκάφη βομβάρδισαν την πόλη της Γάζας – Νέοι φόβοι για την περιοχή
- Καρακάξα…βγαλμένη από θρίλερ! Επιτέθηκε σε γυναίκα αφήνοντάς την με σπασμένο λαιμό
- Συγκλονιστική καταδίωξη: Μοτοσικλετιστής σκότωσε αστυνομικό και δείτε τι έκανε συνάδελφός του! vid
- Ο κυκλώνας Μελίσσα έφθασε στη Τζαμάικα – Συγκλονιστικό βίντεο
- Ερντογάν και Στάρμερ υπέγραψαν συμφωνία για την πώληση στην Τουρκία μαχητικών Eurofighter
- Την Τετάρτη θα συνεδριάσει το υπουργικό συμβούλιο υπό την προεδρία του Κ. Μητσοτάκη
- Ο δολοφόνος του Τζον Λένον παραδέχεται επιτέλους τον πραγματικό λόγο που τον σκότωσε
- Νίκος Χαρδαλιάς: «Η 28η Οκτωβρίου είναι ημέρα υπερηφάνειας και εθνικής αυτογνωσίας»
- Γάζα: Εντολές για σφοδρές επιθέσεις έδωσε ο Νετανιάχου – Στον «αέρα» ξανά η εκεχειρία
- Ο Σβαρτζενέγκερ αποκάλυψε πώς ξεγέλασε κάποτε τον Σιλβέστερ Σταλόνε









