επικαλούμενη ανεπαρκή δεδομένα, προς το παρόν, επί των εμβολιασμένων ατόμων.
“Είναι κάπως σαν ρώσικη ρουλέτα”, δήλωσε η Κρίστα Βιρτούμερ-Χος, πρόεδρος του διευθυντικού συμβουλίου του EMA στο αυστριακό τηλεοπτικό δίκτυο ORF, την ώρα που η αυστριακή κυβέρνηση πληθαίνει τις επαφές με την Μόσχα.
“Χρειαζόμαστε στοιχεία που να μπορούμε να αξιολογήσουμε. Προς το παρόν, δεν έχουμε δεδομένα για τις παρενέργειες σε σχέση με τα εμβολιασμένα άτομα”, υπογράμμισε.
“Βρισκόμαστε στο άγνωστο και για τον λόγο αυτόν αποτρέπω εντόνως από την χορήγηση επείγουσας εθνικής άδειας”, είπε η Κρίστα Βιρτούμερ-Χος, καλώντας τις χώρες να περιμένουν το πράσινο φως της ευρωπαϊκής ρυθμιστικής αρχής.
Το ρωσικό εμβόλιο έκανε την περασμένη εβδομάδα ένα κρίσιμο βήμα για την κυκλοφορία του στην Ευρωπαϊκή Ενωση, με την έναρξη της αξιολόγησής του από τον EMA. Μετά την ανακοίνωση αυτή, οι ρωσικές αρχές δήλωσαν έτοιμες να προμηθεύσουν 50 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου την Ευρωπαϊκή Ενωση από τον προσεχή Ιούνιο.
“Είναι πιθανόν να έχουμε το Sputnik V στην αγορά στο μέλλον, αλλά όταν θα έχουμε εξετάσει τα αναγκαία στοιχεία”, βασιζόμενοι “στις ευρωπαϊκές προδιαγραφές ελέγχων ποιότητας και αποτελεσματικότητας”, επέμεινε η εκπρόσωπος του EMA.
Πολλές ευρωπαϊκές χώρες, ανήσυχες από τους βραδείς ρυθμούς της εμβολιαστικής διαδικασίας την ΕΕ στράφηκαν προς εμβόλια που δεν έχουν ακόμη εγκριθεί, όπως η Ουγγαρία, που ξεκίνησε τον εμβολιασμό του πληθυσμού με το ρωσικό εμβόλιο τον περασμένο μήνα. Η Τσεχία και η Σλοβακία έχουν κάνει επίσης παραγγελίες στην Μόσχα.
Ο αυστριακός καγκελάριος Σεμπάστιαν Κουρτς συζήτησε τον περασμένο μήνα με τον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν “την δυνατότητα” προμήθειας του εμβολίου, λέγοντας ότι τα εμβόλια δεν πρέπει να γίνονται αντικείμενα “γεωπολιτικών συγκρούσεων”.
Ο Κουρτς συναντήθηκε την Παρασκευή στην Βιέννη με εκπρόσωπο του Ρωσικού Ταμείου Αμεσων Επενδύσεων (RDIF) και, σύμφωνα με το πρακτορείο Ria Novosti, οι συνομιλίες τους ήταν εποικοδομητικές.
Ωστόσο, ο αυστριακός καγκελάριος διαβεβαίωσε ότι θα περιμένει την έγκριση του εμβολίου από την ευρωπαϊκή ρυθμιστική αρχή πριν από την χρησιμοποίησή του στην Αυστρία.
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Συναγερμός στο Παρίσι για την απόπειρα επίθεσης εναντίον αμερικανικής τράπεζας – Δύο νέες συλλήψεις
- Πολυπληθής η παρουσία του κοινού σε πλοία του Πολεμικού Ναυτικού για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου 1821
- Αλέξης Τσίπρας: Στις επόμενες εκλογές η ΝΔ θα έχει αντίπαλο την ανασυγκροτημένη προοδευτική παράταξη
- Θεσσαλονίκη: Χρήσιμος αλλά ανεπαρκής ο Νέος Κώδικας Τοπικής Αυτοδιοίκησης λένε εκπρόσωποι της Τ.Α.
- “Φτυστός” ο τσάρος Νικόλαος B’…Ρώσος κουρεύτηκε όπως εκείνος γιατί του μοιάζει, vid
- Panathēnea 2026: Η Αθήνα στο σταυροδρόμι τεχνολογίας, startups και πολιτισμού
- ΔΥΠΑ: Ανάρτηση του Μητρώου Ωφελούμενων-Eργαζόμενων για το νέο πρόγραμμα 750 ευρώ
- “Ελ. Βενιζέλος”: Τι ισχύει με το νέο σύστημα εισόδου/εξόδου που αφορά τον έλεγχο όλων των υπηκόων τρίτων χωρών
- Ο πάπας λέει τα ακριβώς αντίθετα από όσα είπε ο Χριστός για τον πόλεμο και την ειρήνη
- Αλ. Σδούκου: «Η κ. Αποστολάκη θύμισε τις εποχές των “γερμανοτσολιάδων” και της πιο ακραίας τοξικότητας»









