Τις “δραματικές” καταστάσεις που εκτυλίσσονται καθημερινά στα δημόσια νοσοκομεία και την σκληρή μάχη που δίνουν στην πρώτη γραμμή, περιέγραψαν σήμερα το πρωί στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξη Τσίπρα νοσηλευτές, γιατροί και το υγειονομικό προσωπικό κατά την επίσκεψή του στο Θριάσιο νοσοκομείο, όπως μετέφεραν πηγές του κόμματος.
Συγκεκριμένα, οι εν λόγω πηγές σημείωναν ότι επισημάνθηκαν οι “μεγάλες ελλείψεις” στο προσωπικό, ιδιαίτερα στις κρίσιμες ιατρικές ειδικότητες, αλλά και στο νοσηλευτικό προσωπικό, αναφέροντας ενδεικτικά, ότι μια νοσηλεύτρια στη ΜΕΘ προ Covid ήταν υπεύθυνη για δύο ασθενείς, ενώ τώρα είναι υπεύθυνη για τέσσερις ή και πέντε ασθενείς, ιδιαίτερα στις νυκτερινές βάρδιες.
Επιπλέον, όπως επισημαίνεται από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, οι γιατροί και εργαζόμενοι περιέγραψαν ως “ανησυχητικό” το ότι “καθημερινά ανοίγουν συνεχώς νέα κρεβάτια για να αντιμετωπιστεί το νέο κύμα της πανδημίας” .
“Ήρθε προσωπικό, ευτυχώς που ήρθαν και κάποιοι συμβασιούχοι, αλλά ήταν ανειδίκευτο. Άδειες δεν παίρνουμε, ανοίγουμε συνεχώς κρεβάτια, έχουμε εξαντληθεί”, τόνισε μία από τις νοσηλεύτριες της ΜΕΘ του Θριασίου.
Επίσης, οι γιατροί χαρακτήρισαν «τεράστιο το πρόβλημα που έχει προκύψει από την αρχή της πανδημίας με τη διακοπή χειρουργείων». «Υπάρχουν τεράστιες καθυστερήσεις στα χειρουργεία και η κατάσταση γίνεται όλο και χειρότερη», υπογράμμισαν, τονίζοντας πως με τη νέα έξαρση της πανδημίας που είναι σε εξέλιξη στην Αττική, ειδοποιήθηκαν πως απ’ την επόμενη βδομάδα θα περικοπεί το 80% των χειρουργείων.
«Οι νοσηλευτές και οι αναισθησιολόγοι πηγαίνουν στις νέες Μονάδες Εντατικής Θεραπείας που ανοίγουν λόγω covid και δεν έχουμε προσωπικό για τα χειρουργεία» εξήγησε ένας γιατρός στον Αλ. Τσίπρα. Ως εκ τούτου, σημείωσε πως αναγκάζονται να αναζητούν άλλα νοσοκομεία για ασθενείς που έχουν ανάγκη για άμεση επέμβαση, όπως ογκολογικά ή άλλα περιστατικά.
«Δεν υπάρχει κατευθυντήρια γραμμή για τα χειρουργεία που κόβονται και πώς θα χειριζόμαστε τους ασθενείς που δεν μπορούμε να χειρουργήσουμε. Υπάρχουν ασθενείς που περιμένουν και δύο μήνες. Αναγκαζόμαστε μόνοι μας σαν μονάδες να έρθουμε σε επαφή με άλλους γιατρούς σε άλλα νοσοκομεία, προσπαθώντας να βρούμε λύσεις. Παίρνουμε στο Γενικό Κρατικό, στον ‘Αγιο Σάββα, στο Σισμανόγλειο… Δεν υπάρχουν οδηγίες και σχέδιο» υπογράμμισε ο γιατρός, ενώ άλλος χειρουργός αναφέρθηκε σε ασθενείς που λόγω των καθυστερήσεων “έχουν επιπλοκές”.
Τέλος, όπως μετέφεραν οι πηγές του κόμματος, από την πλευρά του ο εκπρόσωπος της ομοσπονδίας εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία, τόνισε πως ενώ υπάρχουν ελλείψεις, δεν προκηρύσσονται θέσεις προσωπικού και ιατρών εκτός ΜΕΘ, γιατί υπάρχει σχέδιο συρρίκνωσης μετά την πανδημία.
Photo unsplash
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Ιράν: Οι ΗΠΑ, το Ισραήλ και οι Ευρωπαίοι διεξάγουν «ολοκληρωτικό πόλεμο» εναντίον μας
- ΣΥΡΙΖΑ: Οι αγρότες δεν πρόκειται να ξεγελαστούν από τα χυδαία ψέματα των υπουργών της ΝΔ
- Το αστείο της Κέιτ όταν καρέκλα θεατή έσπασε μπροστά της, vid
- Οι Ρώσοι αναχαίτισαν 111 ουκρανικά drones μέσα σε διάστημα 3 ωρών
- Συνάντηση Νετανιάχου-Τραμπ τη Δευτέρα στη Φλόριντα
- Σφοδρή κακοκαιρία σαρώνει τη Βόρεια Ιταλία: Χιονόπτωση – ρεκόρ έθαψε τα σπίτια κάτω από 3 μέτρα χιόνι στο Πράτο Νεβόσο, vid
- Καθ΄οδόν προς τις ΗΠΑ ο Ζελένσκι ελπίζει να βρεθεί συμβιβασμός
- Έπιασαν τον Άγιο Βασίλη για…υπερβολική ταχύτητα στο Οχάιο! vid
- Άσχημα τα πράγματα νότια της Κρήτης εν μέσω γιορτών – Ασταμάτητες ροές αλλοδαπών
- Το Πεκίνο χαιρετίζει τη συμφωνία εκεχειρίας Καμπότζης-Ταϊλάνδης
ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ
Κάθε μέρα μαζί
ΑΓΡΟΤΕΣ
ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΟ ΩΡΑΡΙΟ
ΝΕΡΟ
ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ
ΑΓΡΟΤΕΣ
ΚΑΙΡΟΣ
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
ΓΙΟΡΤΗ
ΕΚΤΑΚΤΗ ΑΝΑΓΚΗ
ΡΕΥΜΑ
ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ









