Περίπου 2.400 δόσεις ψεύτικων εμβολίων κατασχέθηκαν στη Νότια Αφρική, ενώ δίκτυο εμβολίων «μαϊμού» εξαρθρώθηκε στην Κίνα, ανακοίνωσε σήμερα η Interpol, προειδοποιώντας ότι πρόκειται μόνο για «την κορυφή του παγόβουνου».
«Οι Αρχές της Νοτίου Αφρικής κατέσχεσαν εκατοντάδες ψεύτικα εμβόλια κατά της Covid-19, έπειτα από ενημέρωση της Interpol που προειδοποίησε για το γεγονός ότι τα εμβόλια θα αποτελέσουν πρωταρχικό στόχο των εγκληματικών δικτύων», διευκρίνισε ο Διεθνής Οργανισμός Εγκληματολογικής Αστυνομίας, με έδρα τη Λιόν.
Τρεις Κινέζοι υπήκοοι και ένας υπήκοος Ζάμπιας συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, που πραγματοποιήθηκε στο Γκέρμιστον (επαρχία Γκαουτένγκ), η οποία επέτρεψε επίσης την ανακάλυψη «μιας μεγάλης ποσότητας παραποιημένων μασκών».
Επιπλέον, η Ιντερπόλ συνέδραμε την Κίνα, όπου η αστυνομία ταυτοποίησε ένα δίκτυο πώλησης ψεύτικων εμβολίων κατά της Covid-19 και έκανε έφοδο στις κεντρικές εγκαταστάσεις παραγωγής, με αποτέλεσμα να συλλάβει 80 υπόπτους και να κατασχέσει περισσότερα από 3.000 ψεύτικα εμβόλια από το σημείο.
«Αν και χαιρετίζουμε αυτό το αποτέλεσμα, πρόκειται μονάχα για την κορυφή του παγόβουνου, αναφορικά με την εγκληματικότητα που σχετίζεται με τα εμβόλια κατά της Covid-19», εκτιμά ο γενικός γραμματέας της Ιντερπόλ, Γιούργκεν Στοκ, σε δελτίο Τύπου, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.
Η Interpol προειδοποιεί εκ νέου έναντι των μη πιστοποιημένων εμβολίων που προτείνονται προς πώληση στο διαδίκτυο. «Κάθε εμβόλιο που προωθείται σε ιστότοπους ή στο darknet δεν είναι νόμιμο, δεν έχει δοκιμαστεί και ενδέχεται να είναι επικίνδυνο», τονίζει.
iefimerida/ photo video screenshot
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Έκπληκτοι οι περαστικοί: Μεσογειακή φώκια βγήκε στο δρόμο…στη Φθιώτιδα! ΦΩΤΟ
- Φρ. Μπελέρης για Αμμόχωστο: Δραματική η κατάσταση – Μια ευρωπαϊκή πόλη παραμένει κλειστή από το 1974
- Και η Κίνα ανησυχεί για την κλιμάκωση μεταξύ Πακιστάν και Αφγανιστάν
- Οι πρακτικές χρήσεις της μπατονέτας που ίσως δεν γνωρίζετε
- Πολωνία: Ακόμη μία χώρα που σχεδιάζει την απαγόρευση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης σε χρήστες κάτω των 15 ετών
- Ταυτοποιήθηκε 43χρονος που καλούσε σε επίθεση κατά της Α. Λατινοπούλου μέσω social media
- Το σπάνιο ΒΙΝΤΕΟ του Σιλβέστερ Σταλόνε από τα γυρίσματα του θρυλικού “Rocky”
- Θεσσαλονίκη: 22χρονος απείλησε οδηγό ταξί με μαχαίρι για να τον ληστέψει – Σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος του
- Τότε θα γίνει η επόμενη συνάντηση ΗΠΑ- Ουκρανίας – Ρωσίας, σύμφωνα με τον Ζελένσκι
- Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη 62χρονος φυγόποινος
ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ
Κάθε μέρα μαζί
ΘΕΟΔΩΡΙΚΑΚΟΣ
ΧΑΡΔΑΛΙΑΣ
ΚΑΙΡΟΣ
ΜΕΤΡΟ
ΓΙΟΡΤΗ
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
ΑΑΔΕ
ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟΣ
ΑΘΗΝΑ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ









