Ο πρωθυπουργός της Αρμενίας Νικόλ Πασινιάν, την παραίτηση του οποίου ζητά η αντιπολίτευση, δήλωσε σήμερα έτοιμος να προχωρήσει στην προκήρυξη πρόωρων εκλογών ώστε να μπει τέλος στην πολιτική κρίση σε αυτή τη χώρα του Καυκάσου.
«Αν η κοινοβουλευτική αντιπολίτευση συμφωνεί για πρόωρες εκλογές, τότε συμφωνούμε και εμείς» ανέφερε ο Πασινιάν, το κόμμα του οποίου αυτή τη στιγμή έχει την πλειοψηφία στο κοινοβούλιο, μιλώντας σε χιλιάδες υποστηρικτές του που είχαν συγκεντρωθεί στο κέντρο του Γερεβάν.
«Θα δώσω μια δεύτερη ευκαιρία (στην αντιπολίτευση), ας πάμε σε εκλογές για να δούμε την παραίτηση ποιού ζητά ο λαός», πρόσθεσε.
«Εσείς με αναδείξαμε πρωθυπουργό και εσείς μπορείτε να μου στερήσετε αυτό το αξίωμα», συνέχισε ο Πασινιάν, ο οποίος ανέλαβε την πρωθυπουργία το 2018, μετά το κίνημα διαμαρτυρίας κατά του πρώην πρόεδρου Σερζ Σαρκινιάν.
Η αντιπολίτευση ζητά την παραίτηση του Πασινιάν, τον οποίο χαρακτηρίζει «προδότη» επειδή τον Νοέμβριο αποδέχτηκε την ειρηνευτική συμφωνία με το Αζερμπαϊτζάν για τον τερματισμό του πολέμου στο Ναγκόρνο Καραμπάχ.
Ο Πασινιάν πρότεινε επίσης τη διεξαγωγή ενός δημοψηφίσματος, τον προσεχή Οκτώβριο, για την έγκριση ενός νέου Συντάγματος στη χώρα.
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Το Ισραήλ θα δημιουργήσει ζώνη ασφαλείας στον νότιο Λίβανο ως τον ποταμό Λιτάνι, σύμφωνα με τον υπουργό Άμυνας της χώρας
- Σαν σήμερα, το 1999, πρωτοβγήκε η εμβληματική ταινία «THE MATRIX» (Vid)
- Μεγάλο αφιέρωμα της Γαλλικής Ραδιοφωνίας στον Οδυσσέα Ελύτη
- «Έσκασε» το άσχημο «μαντάτο» – Επιστολή προς τους υπουργούς Ενέργειας της ΕΕ
- Viral έγινε παλιά συνέντευξη της μητέρας του Τραμπ: «Ολόιδιος» σχολιάζουν, vid
- ΥΠΕΞ: Η Ελλάδα θα εξαντλήσει κάθε δυνατότητα μεταφοράς του Αγίου Φωτός
- Kακοκαιρία ERMINIO: Ποιες περιοχές μπαίνουν σε «Red Code»
- Το Ισραήλ είναι έτοιμο να συνεχίζει να χτυπά το Ιράν “για εβδομάδες ακόμα”, σύμφωνα με εκπρόσωπο του στρατού
- Αυξήθηκε 4,5% ο όγκος πωλήσεων στο λιανικό εμπόριο της χώρας τον φετινό Ιανουάριο
- Ελληνική Ένωση Τραπεζών: Ειδική αργία διατραπεζικών συναλλαγών στις 3 και 6 Απριλίου









