Η Fraport Greece επικαλούνταν εκτεταμένες φθορές στα αεροδρόμια, που δεν είχαν ενσωματωθεί στη σύμβαση παραχώρησης και διεκδικούσε περίπου 72,5 εκατ. ευρώ. Η υπόθεση παραπέμφθηκε στην επιτροπή η οποία πρόσφατα της επιδίκασε τα 27,5 εκατ. ευρώ με την πλευρά της κυβέρνησης να απαντά με προσφυγή στη διεθνή διαιτησία.
Εκτιμάται ότι με την κίνησή του, το Δημόσιο επιχειρεί να κερδίσει χρόνο, κάτι που ήταν αναμενόμενο. Ο χρόνος που θα απαιτηθεί για να καταλήξει η διαιτησία παραμένει άγνωστος, αλλά εκτιμάται πως μπορεί να υπερβεί το τρέχον έτος.
Υπενθυμίζεται ότι η Fraport Greece παρέλαβε τα αεροδρόμια στις αρχές Απριλίου του 2017. Συνολικά, κατά την περίοδο Ιανουαρίου-Δεκεμβρίου 2017, η επιβατική κίνηση των 14 αεροδρομίων ανήλθε σε 27,58 εκατ. επιβάτες, υπερβαίνοντας τα επίπεδα του προηγούμενου έτους κατά 10,3% (+ 2,57 εκατ.) λόγω της απότομης αύξησης των διεθνών πτήσεων 12,9%.
dikailogitika
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Ρωσία σε Ε.Ε.: «Με τις συνεχείς κυρώσεις δεν πετυχαίνετε τίποτα»
- Θεσσαλονίκη: Ελεύθεροι όλοι οι αστυνομικοί για το έλλειμμα άνω των 700.000 που αποκαλύφθηκε το 2022
- Φωτιά ξέσπασε σε ξερά χόρτα στο Καματερό – Επιχειρούν και εναέρια μέσα
- ΤτΕ: “Ανέβασε στροφές” η αγορά ακινήτων το β΄τρίμηνο 2025 – Νέα άνοδος των τιμών κατά 7,3%
- ΥΠΕΘΟ: Παράταση έως 11 Σεπτεμβρίου 2026 για την εξαγορά καταπατημένων εκτάσεων
- Οι αργίες και οι διακοπές του νέου σχολικού έτους
- Γ. Στουρνάρας: Η Ελλάδα αποτελεί παράδειγμα σταθερότητας και ανθεκτικότητας
- Ολοκληρώθηκε το ΚΥΣΕΑ, στο επίκεντρο τα εξοπλιστικά και το μεταναστευτικό
- Δένδιας: Το Πίρι Ρέις δεν απασχόλησε το ΚΥΣΕΑ
- Εντολή Πλεύρη για επανεξέταση του καθεστώτος ασύλου του Παλαιστινίου που συνελήφθη
Κύρια Θέματα

















