για το νέο κύμα κακοκαιρίας που ξεκινάει σήμερα και θα διαρκέσει μία εβδομάδα, ως την επόμενη Παρασκευή.
Όπως επισημαίνει ο κ. Στεργιάδης στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, τα καιρικά φαινόμενα θα είναι ακραία ενώ θα επικρατήσουν θερμοκρασίες της τάξης των -10 και -15 βαθμών Κελσίου στα πιο ορεινά τμήματα της Μακεδονίας.
«Χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν το Σαββατοκύριακο και μέχρι τη Δευτέρα, και μέσα στην πόλη της Θεσσαλονίκης αλλά και σε όλη την Κεντρική Μακεδονία. Στη συνέχεια θα έχει πολύ κρύο και ο παγετός θα κρατήσει μέχρι και την άλλη Παρασκευή. Το φαινόμενο θα τραβήξει πολλές μέρες. Θέλει προσοχή και υπομονή», ανέφερε χαρακτηριστικά. Ο κ. Στεργιάδης τόνισε ότι η Περιφέρεια έχει προμηθευτεί 10.000 τόνους αλάτι, ενώ έχει πάνω από εκατό μηχανήματα έργου σε όλα τα εργοτάξια και έχουν συνεδριάσει τα συντονιστικά όργανα με τους αντιπεριφερειάρχες, τους Δήμους και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς.
Παράλληλα, σε σύσκεψη με τους όλους τους περιφερειάρχες, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς προειδοποίησαν για την ένταση του φαινομένου και ζήτησαν από όλους να βρίσκονται σε επιφυλακή.
Από την πλευρά του, το τμήμα Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, πρότεινε τη μετάθεση, για λίγες μέρες, των ημερομηνιών των εμβολιασμών των πολιτών στις περιοχές όπου θα επικρατήσει παγετός καθώς θα είναι δύσκολες οι μετακινήσεις. «Το ενδεχόμενο αυτό θα εξεταστεί και οι ανακοινώσεις θα γίνουν κεντρικά», πρόσθεσε ο κ. Στεργιάδης. Στο ίδιο μήκος κύματος εξετάζεται και το ενδεχόμενο άρσης της κυκλοφορίας των μεγάλων φορτηγών στις εθνικές οδούς ώστε να μην δημιουργηθούν προβλήματα.
«Εμείς είμαστε έτοιμοι. Βρισκόμαστε σε επιφυλακή από σήμερα μέχρι το πέρας του φαινομένου. Από εκεί και πέρα θέλει υπομονή γιατί το νέο κύμα κακοκαιρίας θα έχει μεγάλη διάρκεια. Οι πολίτες θα πρέπει να φροντίσουν το φυσικό αέριο να είναι συνέχεια σε λειτουργία, να μένουν βρύσες ανοιχτές τη νύχτα, λίγο να στάζουν, ώστε να μην παγώσουν τα δίκτυα και να προστατέψουν τις παροχές νερού με κάποιο υαλοβάμβακα ή οτιδήποτε άλλο ώστε να μην υπάρξουν προβλήματα πάγου και έλλειψης νερού και ζέστης» επισήμανε ο επικεφαλής του τμήματος Πολιτικής Προστασίας.
Σε ό,τι αφορά στη λειτουργία των σχολείων, διευκρίνισε ότι τις σχετικές αποφάσεις λαμβάνουν οι κατά τόπους Δήμοι ενώ εκτίμησε ότι είναι πιθανόν να ληφθούν αποφάσεις για κλείσιμο σχολικών μονάδων λόγω παγετού σε πολλές περιοχές στα βόρεια ορεινά της Κεντρικής Μακεδονίας.
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Giacomo Puccini: Σαν σήμερα γεννήθηκε ο θρύλος της όπερας που αφιέρωσε τη ζωή του στην τέχνη
- Ρωσία: Είμαστε έτοιμοι να δεσμευτούμε νομικά πως δεν θα επιτεθούμε στην Ε.Ε. και το ΝΑΤΟ
- ΣΤΑΣΥ: Χριστούγεννα 2025 στο στολισμένο Μετρό και Τραμ της Αθήνας – Δείτε βίντεο
- Νέο ισραηλινό χτύπημα μέσα στο Λίβανο
- Ο Σλοβάκος ηγέτης έβαλε τα… πατίνια και «εγκαινίασε» καινούργιο τούνελ, vid
- Διπλό αίτημα εκταμίευσης πόρων ύψους 1,17 δισ. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης υπέβαλε η Ελλάδα
- Πηγές ΕΛ.ΑΣ. για μπλόκα: Για αυτό κάνουμε εκτροπές κυκλοφορίας
- Κίνα κατά ΗΠΑ για Βενεζουέλα: Η κατάσχεση πλοίων συνιστά σοβαρή παραβίαση του διεθνούς δικαίου
- Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης: Βασικά αιτήματα των αγροτών έχουν ήδη αντιμετωπιστεί
- Τους ξέφυγε; Τι αναγκάστηκαν να παραδεχθούν στην Ευρώπη για τη Ρωσία του Πούτιν; – Video









