Στόχος για τη συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα όπως είχε δηλώσει ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους είναι να ξεκινήσει εμβολιασμός στις 15 Φεβρουαρίου.
Σημειώνεται ότι ήδη έχει ανοίξει η πλατφόρμα για τις ηλικίες 60 έως 64 ετών που θα είναι οι πρώτοι που θα λάβουν το εμβόλιο της AstraZeneca, 45.000 δόσεις του οποίου έχουν ήδη φτάσει στην Ελλάδα.
Πώς κλείνουμε ραντεβού για τον εμβολιασμό
Οι πολίτες που θέλουν να εμβολιαστούν μπορούν να κλείσουν ραντεβού με τους εξής παρακάτω τρόπους:
-Μέσω γραπτών μηνυμάτων (SMS), εφόσον οι πολίτες έχουν εγγραφεί στη άυλη συνταγογράφηση και είναι δικαιούχοι εμβολιασμού, όπως θα αναλυθεί στη συνέχεια.
-Απευθείας από τους πολίτες με την είσοδό τους στην πλατφόρμα emvolio.gov.gr, όπως θα αναλυθεί στη συνέχεια.
-Κατόπιν προσέλευσης των ιδίων ή τρίτων προσώπων για λογαριασμό τους στο πλησιέστερο ΚΕΠ. Σημειώνεται ότι σε περίπτωση τρίτων προσώπων, απαιτείται υπεύθυνη δήλωση, η οποία θα ενσωματωθεί σε δεύτερο χρόνο στην πλατφόρμα emvolio.gov.gr. Επίσης, ο τρίτος που θα προσέρχεται θα πρέπει να γνωρίζει τον ΑΜΚΑ του άμεσα ενδιαφερομένου, καθώς και τον ΑΔΤ, ή να φέρει φωτοτυπία τους.
-Κατόπιν προσέλευσης των ιδίων ή τρίτων προσώπων για λογαριασμό τους στο πλησιέστερο φαρμακείο. Οι αναλυτικές οδηγίες και κατευθύνσεις για τον προγραμματισμό ραντεβού στα φαρμακεία θα παρασχεθούν άμεσα.
Ο πολίτης θα μπορεί να ελέγξει αν ανήκει σε κάποιες από τις ομάδες προτεραιότητας με τους εξής τρόπους:
-Εισάγοντας τον ΑΜΚΑ και το ονοματεπώνυμό του στην ιστοσελίδα και τη web/mobile εφαρμογή.
-Αποστέλλοντας γραπτό μήνυμα (SMS) στον 5-ψήφιοκωδικό αποκλειστικής χρήσης (13034).
(Iefimerida)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Προειδοποίηση Τ. Θεοδωρικάκου για κίνδυνο εκτόξευσης του πληθωρισμού – Ενδεχόμενη παράταση του πλαφόν στα τρόφιμα
- Ερώτηση Γ. Αυτιά προς την Κομισιόν για τις πρόσφατες πλημμύρες στον Έβρο
- ΔΥΠΑ: Μέχρι τη Μ. Τρίτη οι αιτήσεις για το πρόγραμμα ενίσχυσης της απασχόλησης σε 5 περιοχές της χώρας
- Σε μία δεκαετία τα φαρμακεία αναμένεται να μπουν στην εποχή των εκτυπωμένων φαρμάκων
- Εμπρηστικές επιθέσεις τα ξημερώματα στο κέντρο της Αθήνας και στου Ζωγράφου – 5 προσαγωγές
- Γερμανία: “Σημαντικά περισσότερες” εταιρίες σχεδιάζουν αύξηση των τιμών τους, λόγω των συνεπειών του πολέμου στο Ιράν
- Συνελήφθη 17χρονος Ιταλός ο οποίος σχεδίαζε επίθεση σε σχολείο
- Σοκαριστική θεωρία: Υπάρχει δεύτερη Σφίγγα θαμμένη κάτω από τις Πυραμίδες της Γκίζας;
- Ασυνήθιστος κεραυνός προκάλεσε πανικό στη Βηρυτό, vid
- Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης: Στήριξη του πρωτογενούς τομέα εν μέσω πολέμου









