Καλεσμένοι στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ βρέθηκαν νωρίτερα σήμετα η πρόεδρος ΕΙΝΑΠ Ματίνα Παγώνη και ο Νίκος Καπραβέλος διευθυντής ΜΕΘ του νοσοκομείου Παπανικολάου.
Στην σκιά του νέου ολικού lockdown που θα ισχύσει μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου στην Αττική, η κ. Παγώνη επέμεινε ότι πρέπει και εφαρμοστεί καθολικό lockdown και στην Πάτρα. Αντίστοιχη σύσταση έκανε και ο κ. Καπραβέλος για τη Θεσσαλονίκη.
Στην Αττική, σύμφωνα με την πρόεδρο της ΕΙΝΑΠ, τα 166 από τα 230 κρεβάτια ΜΕΘ είναι καλυμένα, δηλαδή μόλις 64 είναι κενά και η κάλυψη είναι της τάξης του 72% κάλυψη. Δηλαδή τις επόμενες δύο με τρεις ημέρες οι 64 κενές κλίνες μπορούν πολύ γρήγορα να καλυφθούν, γιατί υπάρχουν 1.430 ασθενείς νοσηλευόμενοι σε τμήματα Covid και ένα ποσοστό 10% το λιγότερο μπορεί να διασωληνωθεί.
«Δεν υπάρχει ισορροπία στο ισοζύγιο εισιτηρίων και εξιτηρίων. Οι εισαγωγές είναι 208 και τα εξιτήρια 136 εξιτήρια σε μία ημέρα, οπότε υπάρχει φόβος για το τι θα γίνει τις επόμενες ημέρες».
Η κ. Παγώνη τόνισε ότι απαιτείται να βρεθεί λύση με τη συμβολή και του ιδιωτικού τομέα για να γίνει διαχείριση της κατάστασης (με επίταξη ιδιωτικών κλινικών πάλι άραγε;;;) .
Μάλιστα η ίδια φρόντισε από τώρα να αποκλείσει μέχρι και την παρέλαση της 25ης Μαρτίου:
«Σε κάθε περίπτωση είπε ότι δεν θα κάνουμε παρέλαση την 25 Μαρτίου, καθώς δεν έχουν προχωρήσει αρκετά οι εμβολιασμοί».
Παίρνοντας τον λόγο, ο κ. Καπραβέλος τόνισε ότι η Αττική ζει το σενάριο της Θεσσαλονίκης, δηλαδή υπάρχει διασπορά του ιού στην κοινότητα.
«Η επιδημιολογική της εικόνα είναι αντίστοιχη με εκείνη που είχε λίγο πριν τον Νοέμβριο και η κάλυψη κλινών γύρω στο 50%, αλλά λόγω της επιθετικής αύξησης των κρουσμάτων χρειάζονται γρήγορες αποφάσεις για μέτρα».
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Υπόθεση Γ. Παναγόπουλου: Περαιτέρω έρευνα ζητά η Εισαγγελία Εφετών, αρνήθηκε την αρχειοθέτηση της δικογραφίας
- ΔΕΔΔΗΕ: Από την 1η Απριλίου το θερινό ωράριο μειωμένης τιμολόγησης
- ΝΔ: Εκλογές το 2027 – Όποιος ψηφίζει ΠΑΣΟΚ ψηφίζει μαζί και κόμμα-έκπληξη
- Τραμπ: Χωρίς συμφωνία, θα ανατινάξουμε όλα τα ενεργειακά εργοστάσια και τις πετρελαιοπηγές του Ιράν
- Τηλεδιάσκεψη των Υπουργών Ενέργειας της Ε.Ε. για το ενεργειακό κόστος
- Τότε ανοίγει η πλατφόρμα για το επίδομα παιδιού
- Συνελήφθη ο 54χρονος για τη δολοφονία της μητέρας και της αδελφής του στου Ζωγράφου
- Το Ιράν εξετάζει την πιθανότητα να αποχωρήσει η Τεχεράνη από τη συνθήκη μη διάδοσης των πυρηνικών
- Ο Ζελένσκι προτείνει… ενεργειακή εκεχειρία στη Μόσχα
- Ένας Ισραηλινός και ένας Λιβανέζος στρατιώτης σκοτώθηκαν σε διαφορετικά περιστατικά









