Μετά την Βόρεια Γερμανία και στην Ανατολική, ξεκινά να λειτουργεί φυλακή για παραβάτες του κορωνοϊού.
Συγκεκριμένα στην Δρέσδη της Σαξωνίας, άτομα που αντιστέκονται επανειλημμένα σε εντολές των Αρχών με αφορμή τον κορωνοϊό, μπορούν τώρα να τεθούν από το κράτος υπό κράτηση και να μπουν σε υποχρεωτική καραντίνα στην φυλακή.
Η είδηση όμως είναι άλλη και ενδεχομένως αφορά και την Ελλάδα: Οι φυλακές, στις οποίες μπαίνουν οι παραβάτες του κορωνοϊού, προορίζονταν αρχικά για «μετανάστες και πρόσφυγες».
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το «Dresdner Neuesten Nachrichten», πριν από περίπου δύο εβδομάδες, το κρατίδιο της Σαξονίας ανακοίνωσε σχέδια για την μετατροπή ενός κτιρίου, που κάποτε δημιουργήθηκε ως χώρος αρχικής υποδοχής αλλοδαπών, αλλά τώρα θα λειτουργεί ως μέρος κράτησης για εκείνους που αρνούνται να μπουν σε καραντίνα. Άτομα που έχουν μολυνθεί με τον Covid-19, αλλά δεν συμμορφώνονται με την εντολή εγκλεισμού ή ενδεχομένως και πολίτες που δεν ακολουθούν τα μέτρα, μπορούν προσωρινά να κρατηθούν στην εν λόγω εγκατάσταση με δικαστική απόφαση.
Είναι γνωστό πως στην Ελλάδα έχουν φτιαχτεί δεκάδες δομές φιλοξενίας, οι οποίες, όπως συμβαίνει στην Γερμανία, δεν αποκλείεται να χρησιμοποιηθούν αργότερα κατά παρόμοιο τρόπο.
Μέσα ενημέρωσης στην Γερμανία κάνουν λόγο για «κορώνο-φυλακή».
Στην πιο ισχυρή χώρα της Ευρώπης, οι κορωνο-φυλακές εξαπλώνονται, πράγμα που σημαίνει ότι στόχος είναι αυτό να συμβεί σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση.
To el.gr μετέδωσε πρώτο στην Ελλάδα, το θέμα που εκκολάφθηκε στην Γερμανία και σύντομα ενδέχεται να μας απασχολήσει περισσότερο.
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- ΗΠΑ – Μπέσεντ: Η Κίνα θα καθυστερήσει τους ελέγχους στις εξαγωγές σπάνιων γαιών για ένα χρόνο
- Συνελήφθη 55χρονος φυγόποινος για ηθική αυτουργία σε απόπειρα ανθρωποκτονίας
- Ο κυβερνήτης της Καλιφόρνιας Γκάβιν Νιούσομ σκέφτεται να θέσει υποψηφιότητα στις προεδρικές εκλογές του 2028
- Τη διεξαγωγή αυτοσχέδιων αγώνων μοτοσικλετών στα Μέγαρα απέτρεψε η Τροχαία Αττικής
- Διανομείς μεγάλης εταιρίας θα φορούν γυαλιά τεχνητής νοημοσύνης για αυτό το λόγο!
- Τέλος σε αυτά που ίσχυαν! Πλέον η ρωσική «Αρκούδα» «ακτινογραφεί» την αμερικανική ήπειρο
- Απίστευτο: Το πουλί που είναι ο μάστορας του καμουφλάζ και παριστάνει το δέντρο! vid
- Σκύλος θεραπείας ξύπνησε γυναίκα από ιατρικό προκαλούμενο κώμα στις ΗΠΑ
- Με αυτόν τον φόβο είναι αναγκασμένος να κινείται προς ώρας ο Τραμπ
- Καστοριά – Τάκης Θεοδωρικάκος: Νέο χρηματοδοτικό πρόγραμμα 21 εκατ. ευρώ για τις γουνοποιητικές επιχειρήσεις









