για το επόμενο δίμηνο – όποτε θα φανεί και η επίδραση του βρετανικού μεταλλαγμένου στελέχους στη διασπορά του κορονοϊού στην Ελλάδα.
Μιλώντας στο Mega, ο κύριος Σαρηγιάννης ανέφερε πως τα 842 κρούσματα «δεν ήταν εντυπωσιακός αριθμός», αν και ήταν μεγαλύτερος από αυτόν που προέβλεπαν τα μοντέλα.
Ανοιχτά σχολεία μόνο με πολύ μεγάλο αριθμό τεστ
Απαντώντας στο ερώτημα πού θα βρίσκονται τα κρούσματα σε 15 ημέρες, ο καθηγητής εξέφρασε την εκτίμηση πως «θα είμαστε κοντά στα 1.000 και λίγο παραπάνω».
«Με δεδομένο το μεταλλαγμένο στέλεχος του κορονοϊού θα βλέπουμε περαιτέρω αύξηση, μεγαλύτερη από ότι θα θέλαμε», ανέφερε χαρακτηριστικά.
«Το θέμα είναι το τι θα κάνουμε από Δευτέρα, αν θα ανοίξουν τα σχολεία», σημείωσε ο καθηγητής, διευκρίζοντας πως ο ίδιος τίθεται υπέρ του ανοίγματος «αν είμαστε διατεθειμένοι να κάνουμε πολύ μεγάλο αριθμό τεστ και πολύ διευρυμένο αριθμό αλληλουχίσεων των δειγμάτων».
«Αν δεν γίνει, καλό θα ήταν να μην ανοίξουμε», τόνισε.
Μεγάλη πίεση στο ΕΣΥ τον Μάρτιο
Δυσοίωνες ήταν, παράλληλα, οι προβλέψεις του κύριου Σαρηγιάννη για την επιδημιολογική εικόνα του Μαρτίου: «Στις 15 Μαρτίου θα είναι 1.700 κρούσματα και θα φτάσουμε στα 2.000 τέλος Μάρτη», ανέφερε ο καθηγητής.
Αν δεν ληφθούν πρόσθετα μέτρα, «οι αριθμοί θα είναι μεγάλοι, αλλά όχι δραματικοί ακόμα, στο επίπεδο του Νοεμβρίου». Το ΕΣΥ, ωστόσο, είναι εκείνο που θα δεχτεί τη μεγαλύτερη πίεση, καθώς όπως τόνισε, «τώρα είμαστε μισοάδειοι, αλλά θα γεμίσουμε σχετικά γρήγορα».
Αναφορικά με το επίπεδο των θανάτων, τέλος, τον Μάρτη το μοντέλο δεν αναφέρει δραματική αύξηση, αν και ο ημερήσιος αριθμός υπολογίζεται περί τους 50 νεκρούς συμπολίτες μας.
(reader – φωτο: unsplash)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Δόμνα Μιχαηλίδου: Ξεκινά η β’ φάση του προγράμματος «Προσβασιμότητα κατ’ οίκον»
- Champs-Élysées – Παρίσι: Το 20% των ακινήτων της «ωραιότερης λεωφόρου του κόσμου» ανήκει στο Κατάρ
- Απίστευτη τραγωδία στην Ιταλία: Πήδηξε από μπαλκόνι για να αυτοκτονήσει και σκότωσε μια 83χρονη!
- Ο Μητσοτάκης καλωσόρισε τον πρώην υπουργό του ΠΑΣΟΚ Α. Λοβέρδο στο κόμμα της ΝΔ!
- Μεσανατολικό: Το Λουξεμβούργο θα αναγνωρίσει το παλαιστινιακό κράτος
- Σημαντική αλλαγή στην Ρωσία! Ελπίδα και για τις ελληνορωσικές σχέσεις
- ΔΥΠΑ: Πάνω από 6.000 πολίτες στις «Ημέρες Καριέρας» στη Θεσσαλονίκη
- Τραγωδία στην Κίνα: Πάνω από 1.000 τσιμπήματα σφήκας σκότωσαν δύο παιδιά
- Στην Νέα Δημοκρατία ο Ανδρέας Λοβέρδος
- H τουαλέτα “θαύμα” μιας Ρωσίδας γιαγιάς! Όταν τα φαινόμενα απατούν, vid
Κύρια Θέματα

















