Αποψινές πληροφορίες αρκετών Μέσων Ενημέρωσης στην Αυστρία, τα οποία επικαλούνται πηγές του αυστριακού υπουργείου Υγείας, αναφέρουν πως η AstraZeneca θα μπορούσε να παραδώσει λιγότερα εμβόλια στην Ευρωπαϊκή Ένωση από ό, τι είχε αρχικά προβλεφθεί και η αιτία είναι ότι η απόφαση της ΕΕ για την έγκριση του εμβολίου της εταιρείας αναμένεται για τις 29 Ιανουαρίου.
Για την Αυστρία, αυτό σημαίνει ότι αντί για 2.000.000 δόσεις εμβολίων αυτής της εταιρείας μόνον 600.000 θα μπορούσαν να παραδοθούν στη χώρα το πρώτο τρίμηνο του 2021.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες – οι οποίες ωστόσο μέχρι απόψε δεν είχαν επιβεβαιωθεί ούτε από το υπουργείο Υγείας ούτε από την εταιρεία — οι εγχώριες αρχές ενημερώθηκαν σήμερα σχετικά, μετά από συνομιλία που είχαν νωρίτερα σε τηλεδιάσκεψη με εκπροσώπους της AstraZeneca, η οποία προφανώς προτίθεται να παραδώσει πρώτα σε άλλες χώρες εκτός της ΕΕ.
Δεν είναι ακόμη σαφές, εάν αυτό θα μπορούσε να επηρεάσει το πρόγραμμα εμβολιασμού της αυστριακής κυβέρνησης συνασπισμού Λαϊκού Κόμματος και Πράσινων, το οποίο προβλέπει ότι έως τα τέλη Μαρτίου θα πρέπει να εμβολιαστούν όλοι όσοι άνω των 65 ετών θέλουν να εμβολιαστούν, δηλαδή, 1,7 εκατομμύρια άνθρωποι.
Από την Αυστρία έχουν παραγγελθεί, προφανώς για μέχρι αυτή την ημερομηνία, 937.950 δόσεις εμβολίου της Pfizer, 200.000 δόσεις από τη Moderna και 2,16 εκατομμύρια από την AstraZeneca.
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Το Ισραήλ θα δημιουργήσει ζώνη ασφαλείας στον νότιο Λίβανο ως τον ποταμό Λιτάνι, σύμφωνα με τον υπουργό Άμυνας της χώρας
- Σαν σήμερα, το 1999, πρωτοβγήκε η εμβληματική ταινία «THE MATRIX» (Vid)
- Μεγάλο αφιέρωμα της Γαλλικής Ραδιοφωνίας στον Οδυσσέα Ελύτη
- «Έσκασε» το άσχημο «μαντάτο» – Επιστολή προς τους υπουργούς Ενέργειας της ΕΕ
- Viral έγινε παλιά συνέντευξη της μητέρας του Τραμπ: «Ολόιδιος» σχολιάζουν, vid
- ΥΠΕΞ: Η Ελλάδα θα εξαντλήσει κάθε δυνατότητα μεταφοράς του Αγίου Φωτός
- Kακοκαιρία ERMINIO: Ποιες περιοχές μπαίνουν σε «Red Code»
- Το Ισραήλ είναι έτοιμο να συνεχίζει να χτυπά το Ιράν “για εβδομάδες ακόμα”, σύμφωνα με εκπρόσωπο του στρατού
- Αυξήθηκε 4,5% ο όγκος πωλήσεων στο λιανικό εμπόριο της χώρας τον φετινό Ιανουάριο
- Ελληνική Ένωση Τραπεζών: Ειδική αργία διατραπεζικών συναλλαγών στις 3 και 6 Απριλίου









