Δεν υπάρχει σύγκριση αναφορικά με τις συνθήκες εργασίας και τις οικονομικές αποδοχές γιατρών και νοσηλευτών που δουλεύουν στην Ελλάδα και τη Σαουδική Αραβία.
Η πρόεδρος του ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη, μιλώντας στο GR Times, που αποκάλυψε πως της είχε γίνει πρόταση να δουλέψει στην Σαουδική Αραβία με 14.000 ευρώ το μηνα.
«Μου είχαν προτείνει να εργαστώ στη Σαουδική Αραβία πριν δύο χρόνια. Η πρόταση ήρθε μαζί με ένα διετές συμβόλαιο. Ο μισθός μουθα ανερχόταν στις 14.000 ευρώ το μήνα, ενώ μου πρότειναν να καλύψουν και τη διαμονή μου. Επέλεξα να μην πάω, καθώς οι συνθήκες στη χώρα δεν είναι υποφερτές. Δε θα μπορούσα να ζω δύο χρόνια στους 45 βαθμούς Κελσίου, υπακούοντας σε τόσο αυστηρούς κανόνες, μακριά απ’ την οικογένειά μου. Τι να κάνεις τα χρήματα εάν δε μπορείς να βγεις έξω και να απολαύσεις τη ζωή;», τονίζει στο GRTimes.
Παράλληλα τονίζει πως η χώρα θα πρέπει να δώσει ανταγωνιστικά κίνητρα στους γιατρούς και τους νοσηλευτές της, ώστε να μην εγκαταλείπουν για χώρες του εξωτερικού.
«Είναι ανεπίτρεπτο να αφήνουμε τους γιατρούς και τους νοσηλευτές μας να φεύγουν. Είναι φοβερά μυαλά. Πρέπει να εξασφαλίσουμε για εκείνους κίνητρα. Ας πούμε, θα μπορούσαμε να τους απασχολούμε για μία διετία ή πενταετία σε νησιά, με καλύτερους μισθούς, ακόμη και σπίτι και διατροφή και στη συνέχεια να τους μεταθέτουμε με τις βέλτιστες συνθήκες στα κέντρα των πόλεων. Έτσι, τα νησιά θα ήταν εφοδιασμένα με επαρκή αριθμό γιατρών και νοσηλευτών, κι εκείνοι θα είχαν ένα λόγο για να μείνουν», προτείνει.
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Ουκρανικό ζήτημα: Υπάρχουν ακόμη μερικά «πολύ ακανθώδη ζητήματα», σύμφωνα με τον Τραμπ
- Λεπτομέρειες για την απόπειρα επίθεσης κατά της κατοικίας του Πούτιν έδωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας
- ΕΛΑΣ: Έλεγχοι σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος στη Θεσσαλονίκη – Εντόπισαν πλήθος παραβάσεων
- «Αναλάβετε τις ευθύνες σας»! Ποιούς αφορά το μήνυμα του Γκουτέρες;
- Τραγωδία στην Κρύα Βρύση Μετεώρων: Δυο αδέλφια βρέθηκαν νεκρά στο σπίτι τους
- Ελληνικός Τουρισμός: Οι 5 βασικές τάσεις και προκλήσεις της επόμενης μέρας
- Σοκ στην Καλιφόρνια για αθλήτρια του τριάθλου – Την κατασπάραξε καρχαρίας ενώ κολυμπούσε
- Χαμός με Ουκρανία! Δυναμική παρέμβαση Ζαχάροβα μετά τα όσα είπε ο Λαβρόφ
- Τ. Θεοδωρικάκος: Αποτελεσματική στήριξη της επιχειρηματικότητας με το υψηλότερο επίπεδο πληρωμών από το 2008
- Apex: Στον “αέρα” το πρώτο teaser για το θρίλερ επιβίωσης με τη Σαρλίζ Θερόν που κόβει την ανάσα
Κύρια Θέματα









