Άρματα μάχης του ισραηλινού στρατού βομβάρδισαν τη νύχτα της Τρίτης προς Τετάρτη θέσεις του ένοπλου βραχίονα της ισλαμιστικής οργάνωσης Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας έπειτα από νέα εκτόξευση ρουκέτας εναντίον του Ισραήλ, ανακοίνωσε το επιτελείο.
«Νωρίτερα το βράδυ, εκτοξεύθηκε ρουκέτα από τη Λωρίδα της Γάζας εναντίον του ισραηλινού εδάφους. Σε αντίποινα, τεθωρακισμένα έπληξαν θέσεις της Χαμάς» στο νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας, ενημέρωσε το επιτελείο μέσω της πλατφόρμας WhatsApp.
Πηγές προσκείμενες στις υπηρεσίες ασφαλείας στη Γάζα, παλαιστινιακό θύλακα δύο εκατομμυρίων κατοίκων στον οποίο κυβερνά η Χαμάς και στον οποίο επιβάλλεται ασφυκτικός ισραηλινός αποκλεισμός, μίλησαν για τουλάχιστον τρεις βομβαρδισμούς κατά τη διάρκεια της νύχτας.
Η ρουκέτα που εκτοξεύθηκε χθες βράδυ από τη Λωρίδα της Γάζας είχε στόχο το νότιο Ισραήλ, σύμφωνα με το επιτελείο, που δεν έκανε λόγο για θύματα.
Δεν ήχησαν πάντως οι σειρήνες της αεράμυνας σε περιοχές της ισραηλινής επικράτειας που γειτονεύουν με τον θύλακα. Σύμφωνα με το επιτελείο, η ρουκέτα έπεσε σε ακατοίκητη περιοχή.
Νωρίς το πρωί της Δευτέρας, η ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία είχε βομβαρδίσει εγκαταστάσεις της Χαμάς σε αντίποινα για τις εκτοξεύσεις δύο ρουκετών, που κατέπεσαν σε αυτή την περίπτωση στη Μεσόγειο, κοντά στην Ασντότ, πόλη που απέχει περίπου τριάντα χιλιόμετρα βόρεια από τη Λωρίδα της Γάζας.
Στα τέλη του Δεκεμβρίου, οι στρατιωτικοί βραχίονες παλαιστινιακών οργανώσεων, συμπεριλαμβανομένων αυτών της Χαμάς και του Παλαιστινιακού Ισλαμικού Τζιχάντ, διεξήγαγαν, για πρώτη φορά, κοινά στρατιωτικά γυμνάσια στη Γάζα, μεταξύ άλλων εκτοξεύοντας ρουκέτες προς τη θάλασσα, στην επέτειο της έναρξης του πολέμου με το Ισραήλ το 2008. Το Ισραήλ και η Χαμάς ενεπλάκησαν έκτοτε άλλες δύο φορές σε πόλεμο (2012, 2014).
Photo video screenshot
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Μητσοτάκης από Λήμνο για ΦΠΑ σε νησιά κάτω το 20.000 κατοίκων: «Νομίζω ότι διορθώσαμε μία μεγάλη αδικία»
- Πάτρα: Ελεύθεροι οι δύο προσωρινά κρατούμενοι για τη φωτιά στο Γηροκομείο
- Πιέζεται ο Μακρόν! Τι συμβαίνει στην Γαλλία
- Μια νέα μορφή διαβήτη προκαλεί ο υποσιτισμός – Αφορά κυρίως τις φτωχές χώρες
- Viral βίντεο δείχνει γυναίκες να γυμνάζονται με μπούρκες και χιτζάμπ μέσα σε γυμναστήριο!
- Αναβλήθηκε η δίκη του 32χρονου αλλοδαπού για τις σεξουαλικές επιθέσεις στο Αιγάλεω
- Ομόφωνη απόφαση της Διοίκησης της ΓΣΕΕ για 24ωρη πανελλαδική απεργία την 1η Οκτωβρίου – Τι διεκδικεί
- Την πρώτη του επίσκεψη στις ΗΠΑ πραγματοποιεί ο Σύρος υπουργός Εξωτερικών
- Υπόθεση Jimmy Kimmel: «Πόλεμος» Hollywood-Δεξιάς – Νέος χαμός στις ΗΠΑ
- «Ελεγχόμενο χάος»: Στην φόρα το σχέδιο των διεθνιστών
Κύρια Θέματα


















ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ
Κάθε μέρα μαζί

ΑΠΕΡΓΙΑ

ΚΕΔΕ

ΛΗΞΙΑΡΧΕΙΟ

ΚΥΡΑΝΑΚΗΣ

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

ΜΕΤΡΟ

ΑΣΦΑΛΙΣΗ

ΚΑΙΡΟΣ

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΓΙΟΡΤΗ
