H κατάσταση που έχει διαμορφωθεί σε περιοχές της Αθήνας σε συνάρτηση με τις μεταναστευτικές και προσφυγικές ροές απασχόλησε τη χθεσινή συνάντηση που είχαν ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης και ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης.
Σε δηλώσεις του, μετά τη συνάντηση, ο κ. Μπακογιάννης δήλωσε ότι «η Αθήνα έχει σηκώσει δυσανάλογα μεγάλο βάρος και έχει κάνει περισσότερα από οποιαδήποτε άλλη Ευρωπαϊκή πρωτεύουσα». Κατά τον δήμαρχο, υπάρχουν γειτονιές που έχουν ξεπεράσει το όριο του κορεσμού «με πολλαπλές συνέπειες για τη ζωή στην πόλη».
Ο κ. Μπακογιάννης είπε πως ο δήμος διαθέτει «ένα ολοκληρωμένο σχέδιο και συμβάλλει έμπρακτα καθημερινά υπερβαίνοντας και κατά πολύ μάλιστα τις αρμοδιότητες του». Υπογράμμισε δε πως «η πολιτεία οφείλει από την πλευρά της να καταρτίσει τη δική της ειδική στρατηγική διαχείρισης του προσφυγικού-μεταναστευτικού στην πόλη της Αθήνας, όπου και καταλήγει ο μεγαλύτερος αριθμών των ανθρώπων που έχουν περάσει τα σύνορα.
«Σε μια τέτοια προσπάθεια, που πλέον αποκτά τον χαρακτήρα του επείγοντος, θα μας βρει αρωγούς», κατέληξε ο δήμαρχος Αθηναίων.
lifo/ photo eurokinissi
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Hellenic Train: Επιπλέον δρομολόγια από σήμερα έως 7 Ιανουαρίου στον Οδοντωτό στη γραμμή Διακοπτό – Καλάβρυτα
- Βέροια: Άρση προσωρινών κυκλοφοριακών ρυθμίσεων στην Εγνατία Οδό στην Ημαθία
- Μια απλή αλλά ισχυρή αλήθεια! Πόσοι μπορούν να την αντέξουν εντός Ευρώπης;
- Αττική: Αντιπλημμυρικά έργα ύψους 18,5 εκατ. ευρώ με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ
- Ο Ντόναλντ Τραμπ λέει ότι ο «νεκρός που περπατάει» Στίβεν Κόλμπερτ πρέπει να πάει σπίτι του
- Ο Diddy καταθέτει έφεση ζητώντας «άμεση αποφυλάκιση»
- Φρίκη στη Βραζιλία: 2χρονο κοριτσάκι έπεσε σε ποτάμι και την σκότωσαν πιράνχας
- Θεσσαλονίκη: Χειροπέδες σε 46χρονο στη Θέρμη επειδή πουλούσε παράνομα βεγγαλικά
- Οι Ουκρανοί φέρονται να επιτέθηκαν σε ρωσική νηοπομπή ανθρωπιστικής βοήθειας από το Νταγκεστάν
- Ιστορίες από τα παλιά: «Τα πιο φωτεινά Χριστούγεννα ήταν εκείνα όταν δεν υπήρχε ηλεκτρικό ρεύμα»









