H κατάσταση που έχει διαμορφωθεί σε περιοχές της Αθήνας σε συνάρτηση με τις μεταναστευτικές και προσφυγικές ροές απασχόλησε τη χθεσινή συνάντηση που είχαν ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης και ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης.
Σε δηλώσεις του, μετά τη συνάντηση, ο κ. Μπακογιάννης δήλωσε ότι «η Αθήνα έχει σηκώσει δυσανάλογα μεγάλο βάρος και έχει κάνει περισσότερα από οποιαδήποτε άλλη Ευρωπαϊκή πρωτεύουσα». Κατά τον δήμαρχο, υπάρχουν γειτονιές που έχουν ξεπεράσει το όριο του κορεσμού «με πολλαπλές συνέπειες για τη ζωή στην πόλη».
Ο κ. Μπακογιάννης είπε πως ο δήμος διαθέτει «ένα ολοκληρωμένο σχέδιο και συμβάλλει έμπρακτα καθημερινά υπερβαίνοντας και κατά πολύ μάλιστα τις αρμοδιότητες του». Υπογράμμισε δε πως «η πολιτεία οφείλει από την πλευρά της να καταρτίσει τη δική της ειδική στρατηγική διαχείρισης του προσφυγικού-μεταναστευτικού στην πόλη της Αθήνας, όπου και καταλήγει ο μεγαλύτερος αριθμών των ανθρώπων που έχουν περάσει τα σύνορα.
«Σε μια τέτοια προσπάθεια, που πλέον αποκτά τον χαρακτήρα του επείγοντος, θα μας βρει αρωγούς», κατέληξε ο δήμαρχος Αθηναίων.
lifo/ photo eurokinissi
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Οι Ρώσοι ανακοίνωσαν πως πήραν τον πλήρη έλεγχο της περιφέρειας Λουχάνσκ
- Μόνο όσοι διαβάζουν Λιακόπουλο κατανοούν! Η αποκάλυψη για τις μυστικές υπηρεσίες ΗΠΑ-Ρωσίας
- Θερινή ώρα: Ποιες χώρες τη σταμάτησαν και γιατί
- Youth pass 2026: Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για το επίδομα 150 ευρώ σε νέους 18-19 ετών
- Ο Μ.Χαρακόπουλος στο SBS στο Σίδνεϊ για την επιστολική ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού στις εθνικές εκλογές
- Γερμανία: Τα κορυφαία οικονομικά ινστιτούτα αναθεωρούν την πρόβλεψή τους για την ανάπτυξη
- Βρετανία: Απαγγέλθηκαν κατηγορίες εις βάρος του οδηγού αυτοκινήτου που παρέσυρε πεζούς στο Ντέρμπι, vid
- Δίκη Τεμπών: Ξεκίνησε η διαδικασία νομιμοποίησης των διαδίκων για την υποστήριξη της κατηγορίας
- Μεθυσμένος οδηγός παρέσυρε και τραυμάτισε ελαφρά 14χρονη στην Καλλιθέα
- Έφτασε το επίσημο εκρηκτικό τρέιλερ του «Supergirl» – ΒΙΝΤΕΟ









