Με εγκράτεια και νηφαλιότητα γιορτάστηκε στις δέκα Ιανουαρίου στο Μπενίν η ετήσια θρησκευτική αργία του βουντού λόγω των περιορισμών για την κόβιντ-19. Φέτος αντί για μεγάλες εκδηλώσεις σε διάφορες πόλεις,που προσελκύουν πλήθος μυημένων και τουριστών οι τελετές έγιναν σε μικρές ομάδες.
Όπως αναφέρει ο Christophe Kanankin Gbedohoui,ιερέας βουντού:« Συνηθίζαμε να μαζεύομαστε και να γιορτάζουμε με κάθε λαμπρότητα και τιμή στις 10 Ιανουαρίου. Αλλά με την Covid-19, περιοριστήκαμε στο χώρο μας και μειώσαμε τον αριθμό για να αποφύγουμε την εξάπλωσή της. Προσευχόμαστε να μείνει μακριά μας για πάντα».
Οι πιστοί αποτίουν φόρο τιμής στις θεότητες του βουντού, μια θρησκείας δομημένης γύρω από τις δυνάμεις της φύσης και τη σχέση με τους προγόνους.Το Μπενίν, όπου δεν έχει επιβληθεί λόκνταουν, έχει περίπου 330 κρούσματα και 44 θανάτους απο κόβιντ-19.
Σύμφωνα με τον μυημένο Bertin Zinsou Kpedjigan:«Πριν είχαμε επισκέπτες από το εξωτερικό, από την Ακτή Ελεφαντοστού, τη Γκάνα, τη Μπουρκίνα Φάσο … αλλά φέτος δεν είδαμε κανέναν, μείναμε με την οικογένειά μας, αλλά κάναμε το καλύτερο δυνατό και ευχαριστούμε το Θεό που μας έσωσε από αυτήν την ασθένεια».
Για τους οπαδους του βουντού ο κορωνοιός δεν ήταν έκπληξη.Το Νοέμβριο του 2019 ένα μαντείο βουντού, «είχε προβλέψει μια σοβαρή ασθένεια για το 2020» και όπως λένε «είχαν κάνει πολλές θυσίες για να αποτρέψουν την κακή τύχη και να προστατεύσουν τον πληθυσμό».
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- J. Cowan: O καμεραμάν που καταγράφει τις στιγμές των αθλητών στον πάγο κάνοντας πατινάζ, vid
- Ο βασιλιάς Κάρολος στην Εβδομάδα Μόδας του Λονδίνου μετά τη σύλληψη του αδελφού του, vid
- Μπουρκίνα Φάσο: Τζιχαντιστική οργάνωση ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση εναντίον δασοφυλάκων
- Κουρτουά: Ο τερματοφύλακας της Ρεάλ έγινε συνιδιοκτήτης με τον Τζόκοβιτς στη γαλλική Λε Μαν
- ΕΛΑΣ: Αυξημένα μέτρα οδικής ασφάλειας για τις Απόκριες και την Καθαρά Δευτέρα
- ΗΠΑ: Η δημοσκόπηση που προκαλεί ενδιαφέρον μετά τις τελευταίες ραγδαίες εξελίξεις με τους «φάκελους Έπσταϊν»
- “Καμπανάκι” από την ESET: 6 στα 10 παιδιά χρησιμοποιούν chatbots AI – Ποιοι είναι οι κίνδυνοι
- Εξαρθρώθηκε μεγάλο κύκλωμα ναρκωτικών στη Ρόδο – Πάνω από 700.000 ευρώ η αξία της κοκαΐνης
- Θεσσαλονίκη: Ελεύθερη με περιοριστικούς όρους 56χρονη που καταγγέλθηκε για σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκου
- Γάζα: Η Ινδονησία αναλαμβάνει την υποδιοίκηση της Δύναμης Σταθεροποίησης
ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ
Κάθε μέρα μαζί
ΑΠΟΚΡΙΕΣ
ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗΣ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ
ΛΟΓΙΣΤΕΣ
ΕΝΑΕΡΙΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ
ΕΚΑΒ
ΤΡΟΦΙΜΑ
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ
ΕΜΠΟΡΙΟ
ΚΟΥΝΟΥΠΙΑ









