Το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ (WEF) συνέταξε μια λίστα τομέων για την επανεκκίνηση του πλανήτη με αφορμή τον κορωνοϊό και φιλοξενεί πολιτικές προσωπικότητες από όλον τον κόσμο, προκειμένου… να εκφέρουν απόψεις για την οικονομία, η οποία οδεύει ακόμα πιο αριστερά (συγκεντρωτισμός, στην θέση του Κόμματος, η ελεγχόμενη ιδιωτική πρωτοβουλία – μια υπερ πολυεθνική εταιρεία μετά από συγχώνευση των μεγάλων πολυεθνικών, περιοριστικά μέτρα κ.α.) και το… περιβάλλον.
Και ξαφνικά ανάμεσα σε αυτές τις φωνές, ακούσαμε και μία γνώριμη σε ηχητικό σποτάκι του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ!
Ήταν η φωνή της Μαρίας Δαμανάκη, του «εδώ Πολυτεχνείο», του Συνασπισμού και μετά του ΠΑΣΟΚ.
«Ο μόνος τρόπος για να λύσουμε το πρόβλημα, είναι να προσπαθήσουμε να πείσουμε τις ιδιωτικές επενδύσεις να έρθουν στους ωκεανούς, να αποκομίσουν κέρδη αλλά την ίδια στιγμή να αποκαταστήσουν τους ωκεανούς», αναφέρει στην αρχή του ηχητικού η κα Δαμανάκη, σε μία τοποθέτηση στο πλαίσιο της Ατζέντας 2030, η οποία ωθεί την ιδιωτική πρωτοβουλία (των πολυεθνικών) στην βιώσιμη πράσινη οικονομία.
Άραγε πόσοι ακόμα πολιτικοί θα συμμετέχουν στο εγχείρημα της μεγάλης επανεκκίνησης;;; Βέβαια όλα είναι ήδη προκαθορισμένα και μάλλον οι πολιτικοί δεν εκφέρουν τις δικές τους απόψεις, αλλά παρουσιάζουν τα προαποφασισμένα.
Ας ακούσουμε όμως την κα Δαμανάκη (αγγλικά) στο σποτάκι του WEF:
In the latest episode of the House on Fire podcast, we examine blue finance. Private investment in ocean solutions could make huge economic and environmental gains. So what can we do?
— World Economic Forum (@wef) December 30, 2020
🔊Listen here:
🔊https://t.co/HIAMO00N08
🔊https://t.co/rBUabQeQyu
🔊https://t.co/I1EKkyEIkb pic.twitter.com/qt1aPWD5Aw
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Δεν συμβαίνει μόνο όταν βρέχει στην Ελλάδα: Έπεσαν νερά στο άγαλμα του Ραμσή Β’ στο Μεγάλο Αιγυπτιακό Μουσείο, vid
- Αλιγάτορας “μπούκαρε” σε κατάστημα στη Φλόριντα: Καρέ -καρέ η απομάκρυνσή του σε βίντεο
- Η Τεχνητή Νοημοσύνη στην Εκπαίδευση: Το chatbot Grok του Elon Musk μπαίνει σε 5.000 σχολεία στο Ελ Σαλβαδόρ
- “Βρικόλακες” σε βαθιά νερά: Μελέτη αποκαλύπτει την αρχαία σύνδεση μεταξύ χταποδιών και καλαμαριών
- Ν. Δένδιας: Η τρομοκρατική επίθεση στη γιορτή του Χανουκά στο Σίδνεϊ προκαλεί τον αποτροπιασμό μας
- Σάντα Κρουζ ντελ Ισλότε – Γνωρίστε το πιο πυκνοκατοικημένο νησί στον κόσμο με τους 1.200 κατοίκους, vid
- O τελευταίος αγώνας του John Cena στα ρινγκ – Το βίντεο-αφιέρωμα και η συγκίνηση, vid
- Το θαυματουργό λεμόνι ενισχύει το κολλαγόνο και αυξάνει την απορρόφηση σιδήρου!
- Με το ίδιο νόμισμα; Υπάρχει πρόθεση να διαλυθεί η Ευρωπαϊκή Ένωση;
- Εκτέλεσαν παιδόφιλο δολοφόνο στον δρόμο λίγες ώρες αφότου αποφυλακίστηκε, vid









