το οποίο ανέπτυξαν η βρετανική φαρμακευτική εταιρεία AstraZeneca και το πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, μερικές ώρες αφότου έλαβε πράσινο φως στο Ηνωμένο Βασίλειο, όπως ανακοίνωσαν οι υγειονομικές αρχές.
Η άδεια «κατεπείγουσας» χρήσης έχει διάρκεια ενός έτους, διευκρίνισε ο εθνικός οργανισμός φαρμάκων της Αργεντινής. «Το προϊόν παρουσιάζει αποδεκτή ισορροπία οφέλους-κινδύνου, κάτι που επιτρέπει την εγγραφή» του στον κατάλογο των εμβολίων η χρήση των οποίων επιτρέπεται «εκτάκτως», εξήγησε ο οργανισμός.
Η Αργεντινή και το Μεξικό έχουν ήδη συνάψει συμφωνίες για την παραγωγή δόσεων του εμβολίου που θα διανεμηθούν στη Λατινική Αμερική.
Μερικές ώρες νωρίτερα, ο βρετανικός οργανισμός φαρμάκων (MHRA) έδινε πράσινο φως για τη χρήση του εμβολίου AstraZeneca/Οξφόρδης, αξιοποιώντας το οποίο το Λονδίνο λογαριάζει να επιταχύνει την εκστρατεία ανοσοποίησης του πληθυσμού.
Το προϊόν αυτό αναμένεται με ανυπομονησία, για πολύ πρακτικούς λόγους: είναι πολύ λιγότερο δαπανηρό από αυτό που διανέμεται ήδη, καθώς μπορεί να φυλάσσεται σε συμβατικά ψυγεία, χωρίς να χρειάζεται να ψύχεται σε θερμοκρασία –70° Κελσίου.
Πρόκειται για το τρίτο εμβόλιο η χρήση του οποίου εγκρίνεται στην Αργεντινή, έπειτα το Sputnik V (Ρωσία) και αυτό των Pfizer/BioNTech (ΗΠΑ/Γερμανία). Οι διαπραγματεύσεις για την αγορά δόσεων αυτού του τελευταίου βρίσκονται ακόμη σε εξέλιξη.
Την Τρίτη η λατινοαμερικάνικη χώρα των 44 εκατομμυρίων κατοίκων άρχισε την εκστρατεία εμβολιασμού, αξιοποιώντας το ρωσικό εμβόλιο. Είναι η πρώτη χώρα της περιφέρειας που το χρησιμοποιεί.
Η Αργεντινή, που έχει καταγράψει πάνω από 43.000 θανάτους εξαιτίας της COVID-19 επί συνόλου 1,6 εκατομμυρίου κρουσμάτων του SARS-CoV-2, έχει επίσης ενταχθεί στον μηχανισμό COVAX, του οποίου ηγείται ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.
Και στο Ελ Σαλβαδόρ εγκρίθηκε η χρήση του εμβολίου της AstraZeneca για τον νέο κορωνοϊό
Ο εθνικός οργανισμός φαρμάκων του Ελ Σαλβαδόρ ανακοίνωσε χθες Τετάρτη ότι έδωσε άδεια για την αξιοποίηση του εμβολίου κατά του νέου κορονοϊού το οποίο ανέπτυξαν από κοινού η βρετανική φαρμακευτική εταιρεία AstraZeneca και το πανεπιστήμιο της Οξφόρδης.
Σε ανακοίνωση Τύπου έκτασης μιας σελίδας, ο οργανισμός εξήγησε ότι η έγκριση της χρήσης βασίστηκε στα δεδομένα που του υπέβαλε η εταιρεία, στο ότι η αξιοποίηση του προϊόντος εγκρίθηκε από άλλες χώρες, καθώς και στην κατάσταση εκτάκτου ανάγκης στη χώρα εξαιτίας της πανδημίας.
Το Ελ Σαλβαδόρ έγινε η τρίτη χώρα που εγκρίνει τη χρήση του συγκεκριμένου εμβολίου.
Ο οργανισμός διευκρίνισε ότι το υπουργείο Υγείας θα ανακοινώσει το χρονοδιάγραμμα και τη διαδικασία διανομής του εμβολίου.
Η χώρα της κεντρικής Αμερικής μετρά ως αυτό το στάδιο πάνω από 1.300 θανάτους εξαιτίας της COVID-19 επί συνόλου σχεδόν 46.000 κρουσμάτων του SARS-CoV-2.
photo video screenshot
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- ΗΠΑ: Ιστορική παρουσία Τραμπ στη συνεδρίαση του Ανώτατου Δικαστηρίου για το «δίκαιο του εδάφους»
- Σε πλήρη εξέλιξη η κακοκαιρία στο Νότιο Αιγαίο: Κλειστά τα σχολεία όλων των βαθμίδων
- Σύμβουλος Πούτιν: «Έρχονται ενεργειακά lockdown στην Ε.Ε.» – Τι μέτρα προτείνουν
- ERMINIO: Κλειστά τα σχολεία σήμερα στον Δήμο Αγιάς στη Λάρισα
- Φυλάκιση έως 11 έτη στους 3 Τούρκους για τους πυροβολισμούς κατά στελέχους της ΕΥΠ στους Ταγαράδες
- Διάγγελμα θα απευθύνει ο Αυστραλός πρωθυπουργός σχετικά με τον πόλεμο στο Ιράν
- Έρευνα – σοκ συνδέει χημική ουσία με εκατομμύρια πρόωρες γεννήσεις και χιλιάδες θανάτους νεογέννητων
- Όταν ζητάς από ανθρωποειδές ρομπότ να λυγίσει…τα γόνατά του! ΒΙΝΤΕΟ
- Μαγνήτισε τα βλέμματα με το εντυπωσιακό της άσπρο φόρεμα η Μελάνια Τραμπ, vid
- Αφήνει στην μοίρα τους τα Στενά του Ορμούζ ο Τραμπ; Η παγκόσμια αγωνία κορυφώνεται









