Ο όμιλος Setad, που ελέγχεται από τον ανώτατο ηγέτη του Ιράν, ανακοίνωσε ότι η παραγωγή του εμβολίου που ανέπτυξε μία από τις εταιρείες του, η Shifa Pharmed, ενδέχεται να φτάσει τις 12 εκατομμύρια δόσεις τον μήνα, έξι μήνες μετά την επιτυχημένη ολοκλήρωση των κλινικών δοκιμών.
Οι πρώτοι εθελοντές που έλαβαν το εμβόλιο ήταν στελέχη του ομίλου και η κόρη του επικεφαλής του, σε μια προσπάθεια να ενισχυθεί η εμπιστοσύνη των Ιρανών σε αυτό.
“Το μήνυμα αυτής της ενέργειας είναι ότι δεν θεωρούμε ότι είμαστε διαφορετικοί από τους άλλους ανθρώπους και φέραμε πρώτα τις οικογένειές μας να δοκιμάσουν το εμβόλιο”, δήλωσε ο υπουργός Υγείας του Ιράν Σαΐντ Ναμακί.
Το Ιράν είναι η πλέον πληγείσα χώρα από την πανδημία covid-19 στη Μέση Ανατολή. Η Τεχεράνη καταγγέλλει ότι η ικανότητά της να αγοράσει εμβόλια περιορίζεται λόγω των κυρώσεων που της έχουν επιβάλει οι ΗΠΑ μετά το 2018 όταν η κυβέρνηση του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ αποχώρησε από τη διεθνή συμφωνία για το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα.
Το Ιράν είχε ανακοινώσει την προηγούμενη εβδομάδα ότι έλαβε έγκριση από τις αμερικανικές αρχές να αγοράσει εμβόλια κατά του κορονοϊού μέσω της πρωτοβουλίας COVAX υπό την αιγίδα του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.
Η Ερυθρά Ημισέληνος στο Ιράν έχει επίσης ανακοινώσει, ανεξάρτητα από την κυβέρνηση, ότι σκοπεύει να εισάγει ένα κινεζικό εμβόλιο κατά της covid-19.
photo unsplash
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Μ.Χαρακόπουλος: Οι άγονες αντιπαραθέσεις υπονομεύουν το συλλογικό μας μέλλον
- Ηράκλειο: Αλλαγές στο εκτελεστικό σχήμα της δημοτικής αρχής
- Επιπλέον καταβολές επιστροφής ενοικίου 8,9 εκ ευρώ σε 39,3 χιλιάδες δικαιούχους
- Η μεγαλύτερη βασιλόπιτα της Ελλάδας και φέτος στο Περιστέρι – 10 μέτρα, 100 τόνοι (photo, vid)
- Κ. Γκίλφοϊλ: Η συμμαχία Ελλάδας-ΗΠΑ «να λάμψει ακόμα πιο φωτεινά την επόμενη χρονιά»
- Σουηδία: Τροχαίο με λεωφορείο στην Στοκχόλμη – Τουλάχιστον 10 τραυματίες
- Ολλανδία: Συνελήφθη Σύρος που φέρεται να απειλούσε να διαπράξει επίθεση κάπου στην Ευρώπη
- Η Φίνος Φιλμ αποχαιρετά το 2025 με ένα χιουμοριστικό βίντεο που τα έχει όλα!
- Σημαντικές δυνάμεις του πλανήτη καταδίκασαν την προκλητική ενέργεια των Ουκρανών
- Τραγικός θάνατος για 37χρονο στη Βραζιλία: Πνίγηκε σε διαγωνισμό καρπουζοφαγίας μπροστά στη γυναίκα του









