Η λίστα με τα καλύτερα και χειρότερα μέρη για να ζει κανείς εν μέσω της πανδημίας περιέχει μεγάλες ανακατατάξεις ενώ η Ελλάδα υποχωρεί 19 θέσεις από τις 23 Νοεμβρίου. Συγκεκριμένα, βρίσκεται στην 50η θέση σε λίστα 53 χωρών, πάνω μόνο από το Περού, την Αργεντινή και το Μεξικό.
Μάλιστα, η Ελλάδα είναι στην τελευταία θέση από τις ευρωπαϊκές χώρες ενώ καταγράφει και άλλη αρνητική πρωτιά καθώς παρουσιάζει τον τελευταίο μήνα το μεγαλύτερο ποσοστό θνησιμότητας, της τάξης του 6,3%.
Ως αιτίες για τη μεγάλη πτώση της Ελλάδας, αναφέρονται η μεγάλη άνοδος των θανάτων στην χώρα και το αυστηρό lockdown που παρατάθηκε έως τις 7 Ιανουαρίου.
Οι καλύτερες χώρες
«Η Νέα Ζηλανδία -με τα κλειστά της σύνορα, τις συμφωνίες για εμβόλια και την εξάλειψη του ιού στην κοινότητα- παραμένει το Νο1 της κατάταξης τον Δεκέμβριο», αναφέρει το Bloomberg.
Ταϊβάν, Αυστραλία, Νορβηγία και Σιγκαπούρη συμπληρώνουν την πεντάδα των καλύτερων χωρών για να ζεις εν μέσω πανδημίας.
(Iefimerida)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Μηδενική αύξηση των δημοτικών τελών για το 2026 στον Δήμο Θεσσαλονίκης
- Ρωσικές δυνάμεις αναφέρουν πως διατηρούν υπό πλήρη έλεγχό την πόλη Κουπιάνσκ
- Δεν μπορεί να αγνοούνται αυτές οι φωνές στην Ευρώπη και να ακούγονται μόνο όσες θέλουν πόλεμο
- Στα “λευκά” η Νέα Υόρκη λίγο πριν τα Χριστούγεννα – Σπάνιες εικόνες με το Central Park καλυμμένο με χιόνι
- Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών: Το τέλος των τριών ευρώ, δεν σταματά τη λαίλαπα των ασιατικών πλατφορμών
- “Stranger Things”: Τα πιο σκοτεινά μυστικά του Χόκινς στο νέο τρέιλερ- “Τίποτα δεν έχει τελειώσει”
- Τρίνινταντ και Τομπάγκο: Άδεια στις ένοπλες δυνάμεις των ΗΠΑ να χρησιμοποιούν τα αεροδρόμια της χώρας
- Ρεκόρ βροχοπτώσεων «ζωντάνεψε» μια εξαφανισμένη λίμνη στην Κοιλάδα του Θανάτου – Δείτε εικόνα
- Νέα δημοσκόπηση: Διατηρεί σταθερά την διαφορά από το δεύτερο κόμμα η ΝΔ
- ΗΠΑ: Απετράπη βομβιστική επίθεση με προγραμματισμένη αφετηρία την παραμονή Πρωτοχρονιάς









