Οι μεταφορές φορτίων στη Μάγχη διαταράχθηκαν αφού η Γαλλία ανέστειλε την ταξιδιωτική σύνδεση με τη Βρετανία σε μια προσπάθεια να αποτρέψει την ταχεία εξάπλωση ενός στελέχους της COVID-19.
Η γαλλική κυβέρνηση έκλεισε τα σύνορά της σε αφίξεις από το Ηνωμένο Βασίλειο για 48 ώρες, το οποίο σημαίνει ότι κανένα φορτηγό δεν μπορεί να φύγει από το αγγλικό λιμάνι του Ντόβερ, τη βασική πύλη εξόδου προς την Ευρώπη.
«Εάν δεν αλλάξει κάτι, θα αρχίσουμε να βλέπουμε ελλείψεις τις επόμενες ημέρες σε μαρούλι, κάποια χορταρικά, κουνουπίδι, μπρόκολο και εσπεριδοειδή –όλα εκ των οποίων εισάγονται από την ηπειρωτική Ευρώπη αυτή την περίοδο του χρόνου», ανέφερε η εταιρία.
Παράλληλα, η Sainsbury’s προέτρεψε τις κυβερνήσεις Βρετανίας και Γαλλίας να καταλήξουν σε μια αμοιβαία αποδεκτή λύση που θα θέτει ως προτεραιότητα την άμεση διέλευση προϊόντων και άλλων τροφίμων στα λιμάνια.
Η Sainsbury’s, η δεύτερη μεγαλύτερη στη Βρετανία αλυσίδα σούπερ μάρκετ, ανέφερε ότι όλα τα προϊόντα για το χριστουγεννιάτικο τραπέζι των Βρετανών είναι ήδη στη χώρα και «έχουμε επάρκεια σε αυτά». Ο όμιλος ανέφερε ότι προμηθεύεται ό,τι μπορεί από εγχώριες εταιρίες και ότι αναζητά εναλλακτικές λύσεις μεταφοράς για τα προϊόντα που προέρχονται από την Ευρώπη.
Σύμφωνα με τον σύνδεσμο λιανεμπόρων της Μεγάλης Βρετανίας (BRC), οι εταιρίες λιανικής πώλησης έχουν επαρκές στοκ σε προϊόντα ενόψει των Χριστουγέννων, το οποίο θα αποτρέψει τα όποια άμεσα προβλήματα. Ο BRC προειδοποίησε, ωστόσο, ότι το παρατεταμένο κλείσιμο των γαλλικών συνόρων θα αποτελέσει πρόβλημα καθώς το Ηνωμένο Βασίλειο διανύει τις τελευταίες ημέρες πριν από τη λήξη της μεταβατικής περιόδου του Brexit με την Ευρωπαϊκή Ένωση στις 31 Δεκεμβρίου.
photo unsplash
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Συνελήφθησαν επειδή παραβίασαν τα μέτρα για την ευλογιά των αιγοπροβάτων
 - Ο Τραμπ καλεί τους Εβραίους της Νέας Υόρκης να μην ψηφίσουν τον αριστερό Μαμντάνι
 - Η σοκαριστική αποκάλυψη για την οικογένεια του Τζακ Νίκολσον: Η αδελφή του ήταν η μητέρα του
 - Με την Κ. Γκίλφοϊλ θα συναντηθεί την Τετάρτη ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης
 - Στην Κόκκινη Πλατεία κατέθεσε λουλούδια ο Β. Πούτιν, vid
 - Θεσσαλονίκη: Στη φυλακή 30χρονος που απείλησε με ψαροντούφεκο τους γονείς του
 - Κάλας: «Στόχος να μπει η Ουκρανία στην Ε.Ε. μέχρι το 2030», vid
 - Επίδομα Θέρμανσης: Ξεκινούν τη Δευτέρα 10 Νοεμβρίου οι αιτήσεις – Τα κριτήρια και οι ημερομηνίες πληρωμών
 - Κικίλιας για ΟΠΕΚΕΠΕ: Δεν μπορεί κανείς να κρυφτεί πίσω από καμία κομματική σημαία
 - Μεντβέντεφ: Αυτό είναι το θεμέλιο για τη μελλοντική νίκη της Ρωσίας, vid
 
					
					
					
					
					
					
					
					
					
					
					
					
					
					
					
					
					
					
					








