Με το ψήφισμα ζητείται από την Τουρκία να σταματήσει να παρεμβαίνει στρατιωτικά στο Ναγκόρνο Καραμπάχ και τονίζεται η ανάγκη για επανέναρξη των διπλωματικών προσπαθειών της Γαλλίας και των ΗΠΑ για αναζήτηση ειρηνικής και βιώσιμης λύσης στην περιοχή. Μόνο το γαλλόφωνο Εργατικό Κόμμα PTB απείχε της ψηφοφορίας, αναφέρει η εφημερίδα La Libre.
Με το ψήφισμα η Τουρκία καλείται να διακόψει κάθε στρατιωτική ανάμιξη στη σύγκρουση του Ναγκόρνο Καραμπάχ, να σταματήσει να παίζει αποσταθεροποιητικό ρόλο στην περιοχή του Καυκάσου και να χρησιμοποιήσει την επιρροή της για την επίτευξη ειρηνικής και βιώσιμης λύσης. Το βελγικό κοινοβούλιο απορρίπτει την επίσημη εκδοχή του Μπακού, σύμφωνα με το οποίο οι πολεμικές συγκρούσεις ξεκίνησαν στις 27 Σεπτεμβρίου λόγω εισβολής των Αρμενίων.
Επίσης, καταδικάζεται η επανέναρξη των εχθροπραξιών από την πλευρά του Αζερμπαϊτζάν, καθώς και η «στρατιωτική επιθετικότητα που έχει τη στήριξη των τουρκικών αρχών και ξένων μισθοφόρων».
(φωτο:screenshot)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- “Το βαπόρι απ’ την Περσία…” – Η πραγματική ιστορία πίσω από το θρυλικό τραγούδι του Τσιτσάνη
- Κλιμάκωση αγροτικών κινητοποιήσεων με 48ωρους αποκλεισμούς σε Τελωνείο Κακκαβιάς και λιμάνι Ηγουμενίτσας
- Μαρινάκης: Όσα είπε για αγρότες, Φαραντούρη, κόμμα Καρυστιανού και Βαρουφάκη
- Ένα δωμάτιο, ένα βιβλίο – Το πιο παράξενο βιβλιοπωλείο στον κόσμο είναι στην Ιαπωνία και σας βγάζει από τα διλήμματα
- Αναστέλλεται η απεργία των λαϊκών αγορών – Κανονικά στους πάγκους τους οι παραγωγοί την Παρασκευή
- Ήπειρος: Μήνυμα του 112 σε κατοίκους για έντονα καιρικά και κατολισθητικά φαινόμενα
- Μόσχα εναντίον Ουάσινγκτον – Όσα συνέβησαν παραπέμπουν σε δεξιάς απόχρωσης «Ψυχρό Πόλεμο»
- Το παλαιότερο εστιατόριο στον κόσμο μόλις έγινε 300 ετών – Σε ποια ευρωπαϊκή πρωτεύουσα βρίσκεται
- Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις οι αγρότες της Καρδίτσας – Με τα τρακτέρ τους στον Μπράλο από Πέμπτη πρωί
- Χριστοδουλίδης: Στόχος της Κυπριακής Προεδρίας είναι μια αυτόνομη και εξωστρεφής Ε.Ε. (upd)









