Σοβαρή καταγγελία! Έκοψαν το ρεύμα σε 70χρονο καρκινοπαθή εν μέσω lockdown

Στην καταγγελία πως η ΔΕΗ κόβει το ρεύμα σε καρκινοπαθή με 80% αναπηρία,

ο οποίος δεν πλήρωσε τη ρύθμιση στο πρώτο lockdown, προχώρησε ο Σύλλογος Καρκινοπαθών Μακεδονίας – Θράκης.
Μάλιστα, στην σχετική ανακοίνωση ο Σύλλογος καταγγέλλει τη ΔΕΗ ΑΕ που «δείχνοντας την “ευαισθησία” της, έστειλε διακοπή παροχής του ρεύματος σε καρκινοπαθή με 80% αναπηρία, διαβητικός τύπου Β και δικαιούχο του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος, ο οποίος λόγω της οικονομικής του αδυναμίας δεν ανταποκρίθηκε στη ρύθμιση στο πρώτο κύμα της πανδημίας».

Όπως γνωστοποιεί ο Σύλλογος, το προηγούμενο διάστημα προχώρησε σε δυο παρεμβάσεις στην ΔΕΗ και στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας τον προηγούμενο καιρό.


Επίσης, ο πρόεδρος του Συλλόγου, Γιάννης Σαριδάκης, έκανε αίτηση ρύθμισης για 30 ευρώ τον μήνα για την οφειλή των 1.965 ευρώ του ηλικιωμένου, δεδομένης της οικονομικής του κατάστασης και η εταιρεία έστειλε καταγγελία σύμβασης προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας, κάτι που σημαίνει πως ο 70χρονος και η σύζυγός του «εκτός της στέρησης του ρεύματος δεν θα έχουν και θέρμανση στη μέση του χειμώνα».

Ακόμη, μετά από νέα παρέμβαση του κ. Σαριδάκη στις 14/12 στην ΔΕΗ, μιας και δεν υπήρξε απάντηση στο προηγούμενο αίτημα, οι υπάλληλοι δήλωσαν αναρμόδιοι ενώ ο διευθυντής απουσίαζε.

«Είναι άμεση και επιτακτική ανάγκη να εγκριθεί η αίτηση ρύθμισης της οφειλής του 70χρονου γιατί είναι και ΑΜΕΑ είναι με ποσοστό 80%, ανήκει στις ευπαθείς ομάδες σαν καρκινοπαθής και προβαίνει σε ανάλογες θεραπείες» καταλήγει η σχετική ανακοίνωση, ενώ συνημμένα είναι και τα σχετικά έγραφα – επιστολές προς το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας (στις 16/10 και στις 9/11).

(sputniknews)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί