Σύμφωνα με την Moderna θα ξεκινήσει η χορήγηση των πρώτων δόσεων σε εθελοντές στη φάση 2/3 της μελέτης για το υποψήφιο εμβόλιο έναντι του κορωνοϊού σε εφήβους
Ειδικότερα, η φάση 2 της μελέτης αναμένεται να εγγράψει στη διαδικασία 3.000 υγιείς εθελοντές από τις ΗΠΑ, ηλικίας από 12 έως κάτω των 18 ετών. Οι πρώτοι έφηβοι εθελοντές έχουν ήδη λάβει την πρώτη δόση του εμβολίου.
Η μελέτη πραγματοποιείται σε συνεργασία με την BARDA και στόχο έχει την αξιολόγηση της δυνητικής ασφάλειας και ανοσογονικότητας του εμβολίου mRNA-1273 σε αυτή τη σημαντική νεαρότερη ηλικιακά ομάδα. «Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που ξεκινάμε την φάση 2/3 για το εμβόλιο mRNA-1273 σε υγιείς εφήβους στις ΗΠΑ.
Στόχος είναι, μέχρι την άνοιξη του 2021, να έχουμε εξασφαλίσει τα πρώτα δεδομένα που θα στηρίζουν τη χρήση του εμβολίου mRNA-1273 σε εφήβους, εν όψει της νέας σχολικής χρονιάς», σχολίασε ο Stephane Bancel, Διευθύνων Σύμβουλος της Moderna.
«Ελπίζουμε ότι θα είμαστε σε θέση να παρέχουμε ένα ασφαλές εμβόλιο που θα προστατεύει τους εφήβους, έτσι ώστε αυτοί να μπορούν να επιστρέψουν στο σχολείο στο φυσιολογικό πλαίσιο λειτουργίας του».
(Από iefimerida)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- «Βουνό» τα ληξιπρόθεσμα χρέη των Ελλήνων – Στοιχεία-«φωτιά»
- «Από τα πιο αποτελεσματικά στον κόσμο» – Ύμνοι για το χρηματοπιστωτικό σύστημα της Ρωσίας
- Κλειστά αύριο Πέμπτη τα σχολεία στην περιφερειακή ενότητα Ηρακλείου λόγω της κακοκαιρίας
- Τα λουλούδια που κάθε άνοιξη μετατρέπουν λόφο της Ιαπωνίας σε ένα γαλάζιο υπερθέαμα (BINTEO)
- Ο al-Sharaa της Συρίας έγινε viral στο Λονδίνο για ένα… μπουκάλι (Vid)
- «Μπλόκο» Πούτιν! Ξεκαθάρισε στον Αρμένη πρωθυπουργό πως έχουν τα πράγματα με την ΕΕ
- Η ΕΕ προσφέρει 2 εκατομμύρια ευρώ ως παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στην Κούβα
- Κλειστά τα σχολεία και οι δομές εκπαίδευσης αύριο Πέμπτη στον δήμο Καρδίτσας
- Μετά τα ΗΑΕ, επόμενος σταθμός η Σαουδική Αραβία για τον υπ. Άμυνας
- Στενά του Ορμούζ: Την εμπλοκή της Κίνας ζητά ο αρχηγός του Πολεμικού Ναυτικού της Γαλλίας









