προκειμένου να διερευνηθεί αν αυτό θα έχει καλύτερα αποτελέσματα, από ό,τι όταν γίνονται δύο δόσεις του ίδιου εμβολίου στο ίδιο άτομο. Είναι κάτι που δεν έχει ξαναγίνει στον κόσμο.
Η δοκιμή θα αρχίσει μόλις δοθεί επίσημη έγκριση στο εμβόλιο Οξφόρδης/AstraZeneca, κάτι που αναμένεται να γίνει σε λίγες εβδομάδες. Όσοι πάρουν μέρος στη νέα δοκιμή, θα κάνουν μία δόση από αυτό το εμβόλιο και άλλη μία αργότερα από εκείνο των Pfizer/BioNTech ή της Moderna (αν στο μεταξύ έχει δοθεί έγκριση και γι’ αυτό) ή το αντίστροφο, σύμφωνα με τη βρετανική «Γκάρντιαν».
Στόχος είναι να δουν οι υγειονομικές αρχές κατά πόσο ο συνδυασμός εμβολίων ενισχύει την ανοσιακή αντίδραση και τη διάρκεια της ανοσίας. Η σειρά με την οποία θα δοκιμασθούν τα διαφορετικά εμβόλια, δεν φαίνεται έχει σημασία.
Η Βρετανία υπήρξε η πρώτη χώρα που έδωσε έγκριση στο εμβόλιο Pfizer/BioNTech και ξεκινά άμεσα τους εμβολιασμούς. Η βρετανική κυβέρνηση έχει παραγγείλει 40 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου των Pfizer/BioNTech και 100 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου Οξφόρδης/AstraZeneca.
Οι πρώτες τέσσερα εκατομμύρια δόσεις του τελευταίου εμβολίου, αν και βρετανικού, έχουν παραχθεί σε Ολλανδία και Γερμανία, ενώ το μεγαλύτερο μέρος από τις υπόλοιπες (τα 80 από τα 100 εκατομμύρια δόσεις) θα είναι βρετανικής παραγωγής. Όμως, προς το παρόν, σύμφωνα με τους «Φαϊνάνσιαλ Τάιμς», υπάρχουν καθυστερήσεις στην επιτόπια παραγωγή του.
photo video screenshot
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Καναδή ΥΠΕΞ: Όλοι οι Καναδοί ηγέτες – και οι διευθυντές εταιρειών – πρέπει να μιλούν γαλλικά και αγγλικά
- Ευρύτατη πλειοψηφία εξασφάλισε επί της αρχής, το νομοσχέδιο για την Ανώτατη Σχολή Παραστατικών Τεχνών και την καλλιτεχνική εκπαίδευση
- Έχετε δει μακάκο να αηδιάζει με αυγό; Το βίντεο έγινε viral
- Οι αρχές στο Ιράν θα επιτρέψουν ακόμη και σε 12χρονα παιδιά να ενταχθούν στους εθελοντές που περιπολούν στην Τεχεράνη
- Συνελήφθη ο 35χρονος που επιτέθηκε σε αστυνομικό με τσεκούρι στους Αμπελόκηπους
- Αναφορά στις «προφητείες, συμπεριλαμβανομένων και των σατανικών» εν μέσω γεωπολιτικών εξελίξεων
- «Μεγάλο λάθος» η τυχόν ακύρωση της επίσκεψης του βασιλιά Καρόλου στις ΗΠΑ, δηλώνει ο πρεσβευτής των ΗΠΑ στο Λονδίνο
- Θεσσαλονίκη: Κλειστά και τα δύο ρεύματα κυκλοφορίας της ΠΑΘΕ μετά από πυρκαγιά σε ξερά χόρτα
- Μελόνι: «Η Ευρώπη ακολουθεί, επιτέλους, την σωστή κατεύθυνση» για τους «κόμβους επιστροφής παράτυπων μεταναστών»
- Τουρκικό ΥΠΕΞ για επίθεση σε δεξαμενόπλοιο στη Μαύρη Θάλασσα: «Σοβαρός κίνδυνος για την ασφάλεια και τη ναυσιπλοΐα»









