Πιστεύουμε από τις συζητήσεις που είχαμε ότι όλοι έχουν κατανοήσει την αντίδραση και θα πράξουν ανάλογα γιατί η κυβέρνηση δεν υπάρχει περίπτωση να καταπιεί το πρόβλημα”.
Αυτό επισημαίνει ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης σε συνέντευξη που δημοσιεύεται σήμερα στο Πρώτο Θέμα απαντώντας σε ερώτηση για τις εξελίξεις στο χρηματιστήριο ενέργειας και την άνοδο των τιμών που παρατηρήθηκε τις προηγούμενες ημέρες.
“Είχαμε μιλήσει από την αρχή και πριν από την εισαγωγή του νέου μοντέλου για τις παιδικές ασθένειες που έχει σε όλες τις χώρες της Ε.Ε. όπου εφαρμόστηκε το Target Model”, σημειώνει ο υπουργός και προσθέτει:
“Πρέπει να δείξουν όλοι την μέγιστη υπευθυνότητα ώστε το σύστημα να δουλέψει υπέρ της αγοράς και των καταναλωτών. Μίλησα ήδη με τους παραγωγούς και νομίζω ότι και οι ίδιοι αντιλαμβάνονται ότι πέρα από την όποια συμβατότητα έχουν όσα έχουν γίνει μέχρι σήμερα, υπάρχει θέμα δύο οντολογίας. Τέτοιοι κανονισμοί υπάρχουν σε όλες τις χώρες, αλλά το φαινόμενο που παρατηρείται στην χονδρική αγορά ενέργειας είναι ελληνικό”.
Αναφερόμενος στο περιβαλλοντικό – χωροταξικό νομοσχέδιο ο κύριος Χατζηδάκης τονίζει πως η βασική τομή της ρύθμισης αφορούσε την εκτός σχεδίου δόμηση η οποία όπως σημειώνει “ήταν μία ισορροπημένη παρέμβαση χωρίς να αιφνιδιάζουμε κανέναν”. Η επόμενη προτεραιότητα είναι τα τοπικά πολεοδομικά σχέδια που θα ξεκινήσουν από τις Κυκλάδες και την Κρήτη για να ακολουθήσουν τα Ιόνια νησιά, τα Δωδεκάνησα και όλες οι τουριστικές περιοχές. “Έχουμε βάλει τον πήχη πολύ ψηλά, αλλά είμαστε αποφασισμένοι να τον περάσουμε”, αναφέρει ο υπουργός.
Σημειώνει τέλος ότι σημαντικές παρεμβάσεις αποτελούν η μεταφορά συντελεστή δόμησης που είναι καλό νέο για τους ιδιοκτήτες διατηρητέων κτιρίων, η άρση της ομηρίας των ιδιοκτητών όταν δεν προχωρούν οι ρυμοτομικές απαλλοτριώσεις, οι αλλαγές στις χρήσεις γης που θα επιτρέψουν σε πολίτες και επενδυτές να κάνουν τις επενδύσεις πολύ πιο γρήγορα, Η ρυθμίσεις γιορτής απόσυρσης κτιρίων και για τους συνανθρώπους μας με αναπηρία.
(φωτο:eurokinissi)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Αμερικανίδα τα “έχωσε” σε συμπατριώτισσά της που έκλεψε μάρμαρο…από την Ακρόπολη!
- Πολιτικοί από το κόμμα του Τραμπ θέλουν να φέρουν τον Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο, video
- Eurobasket: Βαριά ήττα με 68-94 για την Εθνική στον ημιτελικό με την Τουρκία
- Η Κίνα καταδίκασε τον διάπλου αμερικανικού και βρετανικού πολεμικού πλοίου του Στενού της Ταϊβάν
- Εργατικό ατύχημα στη Θεσσαλονίκη: Τραυματίστηκε σοβαρά 49χρονος που έπεσε από τα 8 μέτρα στη ΒΙ.ΠΕ Σίνδου
- Έκανε «3.000 αιτήσεις» για δουλειά χωρίς επιτυχία και αγανάκτησε – Δείτε το viral video στο Tik Tok
- Θεσσαλονίκη: Νέα επιχείρηση καθαρισμού της Ν. Παραλίας από τις μουντζούρες- «Ο δημόσιος χώρος είναι το μεγάλο σπίτι μας»
- Οι αιωνόβιοι σπάνε ρεκόρ στην Ιαπωνία – Έφτασαν σχεδόν τους 100.000, ενώ ο πληθυσμός μειώνεται
- Γεωπολιτικές αναταράξεις: Νέα ευκαιρία για την Ρωσία σε περιοχή επιρροής ΗΠΑ και Βρετανίας!
- Eurobasket: Ο Ευτύχης Μπλέτσας δίνει τον παλμό των Ελλήνων στη Λετονία – “Σήκωσε το…”, vid
Κύρια Θέματα

















