Το φάρμακο αυτό είχε χορηγηθεί και στον Τραμπ και οι κλινικές μελέτες πρόκειται να ξεκινήσουν άμεσα. Έτσι το φάρμακό που αναπτύχθηκε στα εργαστήρια της Regeneron στις ΗΠΑ – μια εταιρεία που έχει έντονο ελληνικό άρωμα – αναμένεται να φτάσει στην χώρα μας και θα σταλεί σε 5 νοσοκομεία της χώρας μας. Σε 2 νοσοκομεία στην Αττική και σε 3 στην περιφέρεια.
Ο ΕΟΦ θα λάβει από τις ΗΠΑ, τις επόμενες ώρες το ειδικό πρωτόκολλο που θα γράφει με λεπτομέρεια και την δοσολογία, καθώς και ποιος είναι ο αριθμός των συμμετεχόντων στην συγκεκριμένη μελέτη και ποια είναι τα κριτήρια που αυτοί πρέπει να πληρούν.
Το φάρμακο αυτό δεν θα το παίρνουν όλοι και χορηγείται μόνο στο νοσοκομείο.
Σύμφωνα με πληροφορίες στην χώρα μας θα γίνουν 2 μελέτες. Η μία θα έχει να κάνει με ασθενείς που έχουν ήπια έως μέτριας βαρύτητας συμπτώματα άνω των 12 ετών.
Η δεύτερη μελέτη έχει ένα εξαιρετικό ενδιαφέρον. Σύμφωνα με πληροφορίες από το ΣΚΑΙ θα χορηγείται σε στενές επαφές επιβεβαιωμένων κρουσμάτων. Στόχος είναι να διαπιστωθεί αν μπορεί το συγκεκριμένο φάρμακο να έχει και προφυλαχτική δράση.
Ο Προέδρος του ΕΟΦ Δημήτρης Φιλίππου δήλωσε στον ΣΚΑΙ 100,3 ότι έρχεται σήμερα στην Ελλάδα για κλινική μελέτη μια από τις δυο θεραπείες μονοκλωνικών αντισωμάτων και θα ζητηθεί από ασθενείς με κορωνοϊό που νοσηλεύονται στα νοσοκομεία- αλλά όχι σε βαριά κατάσταση – να συμμετάσχουν δοκιμαστικά στην χορήγησή του.
Η θεραπεία αυτή είναι θεραπεία μονοκλωνικών αντισωμάτων της Ρετζένερον, στην οποία ηγετικές θέσεις κατέχουν δυο Έλληνες Επιστήμονες.
Η τιμή του φαρμάκου σύμφωνα με τον κ. Φιλίππου θα καθοριστεί από την στιγμή που θα εγκριθεί το φάρμακο από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων.
Όσον αφορά το εμβόλιο της Pfizer ο Προέδρος του ΕΟΦ ανέφερε ότι οι εμβολιασμοί στην Ελλάδα μπορούν να ξεκινήσουν το πρώτο δεκαήμερο του Ιανουάριου από την στιγμή που θα πάρει έγκριση από τοn Ευρωπαϊκό Οργανισμό τέλη Δεκέμβριου, όπως έχει προγραμματιστεί.
photo unsplash
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Σαμαράς σε Μητσοτάκη: «Έχει ερευνήσει κάποια υπηρεσία γιατί παρακολουθούσαν το τηλέφωνό μου;»
- Χαρακόπουλος: Οι χριστιανοί βιώνουν καθεστώς τρόμου στη Μέση Ανατολή
- Όταν η φύση σταματά τον χρόνο: Η ιστορία πίσω από τα πιο “παράξενα” δέντρα της Γης (Vid)
- Πώς σχολίασε ο πρεσβευτής του Ιράν στην ΔΟΑΕ τις επιθέσεις κατά του πυρηνικού σταθμού του Μπουσέρ
- Ισραήλ – νόμος για θανατική ποινή: Για “επικίνδυνη κλιμάκωση” κάνουν λόγο 8 μουσουλμανικές χώρες
- Συνάντηση Ν. Δένδια με τον ΥΠΕΞ της Σιγκαπούρης
- Ορφανό κοτοπουλάκι βρήκε παρένθετη μητέρα σε ένα… φτερό ξεσκονίσματος (ΦΩΤΟ)
- “Δύσκολο να μεγαλώνεις γονείς” – Το χιουμοριστικό βίντεο Ελληνίδας tiktoker
- Η Μόσχα είναι έτοιμη να συμβάλει στην επίλυση του πολέμου στο Ιράν, σύμφωνα με το Κρεμλίνο
- Πρόστιμα για υπέρβαση του πλαφόν στα καύσιμα σε Αττική και Ρόδο









