H Rheinmetall αναπτύσσει το πρώτο όπλο laser για τη Bundeswehr – ΒΙΝΤΕΟ

Η γερμανική αρχή προμηθειών απέδωσε στη Rheinmetall το συμβόλαιο για την ανάπτυξη ενός καίριου συστήματος όπλου laser το οποίο θεωρείται απαραίτητο για τη  συνολική ανάπτυξη όπλων laser για τη Bundeswehr. Η παραγγελία αφορά την ανάπτυξη μίας πηγής με το κόστος του προγράμματος να ανέρχεται σε μερικές δεκάδες εκατομμύρια ευρώ. Η πηγή που θα αναπτυχθεί θα αποτελέσει τη βάση για πολλά προγράμματα που […]

Η γερμανική αρχή προμηθειών απέδωσε στη Rheinmetall το συμβόλαιο για την ανάπτυξη ενός καίριου συστήματος όπλου laser το οποίο θεωρείται απαραίτητο για τη  συνολική ανάπτυξη όπλων laser για τη Bundeswehr. Η παραγγελία αφορά την ανάπτυξη μίας πηγής με το κόστος του προγράμματος να ανέρχεται σε μερικές δεκάδες εκατομμύρια ευρώ.

Η πηγή που θα αναπτυχθεί θα αποτελέσει τη βάση για πολλά προγράμματα που θα χρησιμοποιήσουν την τεχνολογία με το σύστημα αυτό να μπορεί να ενταχθεί σε διάφορες πλατφόρμες συστημάτων εύκολα εξαιτίας της  σχεδίασής του που θα του επιτρέπει να μπορεί να κουμπώσει με άλλα διάφορα συστήματα που προορίζονται για στρατιωτική χρήση. Η δοκιμαστική αυτή πηγή θα τοποθετηθεί στη φρεγάτα του Γερμανικού ναυτικού, Sachsen όπου και θα δοκιμαστεί για ένα έτος.

Η τεχνολογία που χρησιμοποιείται στην πρωτότυπη αυτή πηγή είναι φασματικής σύνδεσης, τεχνολογία την οποία ερευνά και μελετά η εταιρεία για αρκετά χρόνια. Το μεγαλύτερο πλεονέκτημα είναι ότι επιτρέπει μέγιστη ισχύ, η οποία μπορεί αν αυξομειωθεί από 0-20kW με τη δέσμη που παράγεται να είναι αρκετά καλής ποιότητας για τις εφαρμογές που προορίζεται. Η πηγή αυτή αποτελείται από συνολικά 12 ίδια συστήματα laser των 2kW των οποίων η δέσμη γίνεται μία κοινή μέσω ενός υποσυστήματος το οποίο χρησιμοποιεί διηλεκτρικά πλέγματα.

Η τεχνολογία που χρησιμοποιεί το σύστημα επιτρέπει  στους μηχανικούς να το αναπτύξουν περαιτέρω, ακόμα και στο εύρος των 100kW ισχύος καθώς είναι λιγότερο περίπλοκο, έχει καλή αρχιτεκτονική με υψηλή απόδοση ενώ ως παθητικό σύστημα δεν έχει μεγάλες απαιτήσεις  ελέγχου.

Η Rheinmetall από το 2015 δοκιμάζει συστήματα με δοκιμές να λαμβάνουν χώρα στη βαλτική θάλασσα  όπου έγινε εμπλοκή εναντίων συστημάτων που βρίσκονταν στην ξηρά με το σύστημα να έχει τοποθετηθεί επί πλοίου. Η συνέχεια έγινε το 2018 όταν η BAAINBw και η Rheinmetall  δοκίμασαν επιτυχώς μία πηγή laser των 20kW και με το συμβόλαιο που επιτεύχθηκε, ανοίγει ο δρόμος για τη δοκιμή του συστήματος σε πιο ρεαλιστικές επιχειρησιακές συνθήκες.  Με την ολοκλήρωση των δοκιμών αυτών, η Bundeswehr θα είναι ένα βήμα πιο κοντά στην απόκτηση αξιόπιστων όπλων laser.

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί