Όπως εξήγησε ο κ. Τσακρής, καθηγητής Μικροβιολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ και μέλος της επιτροπής των εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ, παρότι οι μαθητές δεν συμβάλλουν ιδιαίτερα στη διασπορά του ιού, για τη συγκεκριμένη εισήγηση κομβικό ρόλο διαδραμάτισε η έντονη κινητικότητα που παρατηρείται γύρω από τη λειτουργία των σχολείων και αφορά κυρίως γονείς και ηλικιωμένους.
«Να μην ξεχάσουμε, η κινητικότητα είναι πολύ μεγαλύτερη σε αυτό το lockdown στη χώρα μας σε σχέση με αυτή που παρατηρήθηκε στο πρώτο, της άνοιξης, για διάφορους λόγους λειτουργίας της οικονομίας», ανέφερε ο Αθανάσιος Τσακρής.
Η απόφαση των ειδικών σχετικά με τα σχολεία συνέκλινε στο να κλείσουν σε όλη τη χώρα. Παράλληλα, όπως είπε το μέλος της επιτροπής, το κλείσιμο των σχολείων είναι και ένα μήνυμα στην κοινωνία για το πόσο δύσκολη είναι η κατάσταση στη χώρα μας.
(Iefimerida – φωτο:eurokinissi)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- «Φαινόμενα κρίσης» στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ βλέπει η Ρωσία
- Ο ΥΠΑΜ των ΗΠΑ απέπεμψε τον αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Στρατού των ΗΠΑ και δύο ακόμη Στρατηγούς
- Εκτροχιάστηκε τρένο στη Ρωσία – Δεκάδες οι τραυματίες, Vid
- “Πρωτόγνωρη στα δικαστικά χρονικά”: Δικαστές και εισαγγελείς για τη συμπεριφορά της Ζωής Κωνσταντοπούλου
- Μεντβέντεφ για Ε.Ε.: Μετατρέπεται σε στρατιωτική συμμαχία, χειρότερη από το ΝΑΤΟ
- Νέο απίστευτο τρολάρισμα του Τραμπ στον Μπρους Σπρίνγκστιν!
- Νεκρός 63χρονος που έπεσε από ύψος στο Ηράκλειο
- Ο Μιν Αούνγκ Χλάινγκ εξελέγη πρόεδρος της Μιανμάρ
- Μπανγκλαντές: Τι μέτρα πήραν για να εξοικονομήσουν ενέργεια εν μέσω της κρίσης
- Χειροπέδες σε 5 ανήλικους για κλοπές σε καταστήματα ψιλικών στη Θεσσαλονίκη









