Η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα ισχυρίστηκε ότι η Γερμανία επικαλείται διάφορα προσχήματα ώστε να μην μοιραστεί με τη Ρωσία στοιχεία που αφορούν την υπόθεση Ναβάλνι.
«Όλες οι ακριβείς ερωτήσεις που θέτουν οι Ρώσοι ερευνητές μένουν χωρίς απάντηση. Το Βερολίνο παραβιάζει ανοιχτά τις διεθνείς νομικές υποχρεώσεις του σε ό, τι αφορά τη συνεργασία μεταξύ των υπηρεσιών επιβολής του νόμου και χρησιμοποιεί ελαττωματικά επιχειρήματα από νομικής άποψης αρνούμενο να μοιραστεί δείγματα των αποτελεσμάτων του Ρώσου υπηκόου» είπε η Ζαχάροβα κατά τη διάρκεια ενημέρωσης.
Στο πλαίσιο αυτό, η Μόσχα καλεί το Βερολίνο να εγκαταλείψει την αντιπαράθεση και να προχωρήσει σε ουσιαστική συνεργασία για την υπόθεση, δήλωσε η εκπρόσωπος.
Σημειώνεται ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση παρουσίασε στα μέσα Οκτωβρίου τον κατάλογο κυρώσεων σχετικά με την υπόθεση Ναβάλνι ο οποίος περιλαμβάνει έξι υψηλόβαθμους Ρώσους αξιωματούχους και το ερευνητικό ινστιτούτο της χώρας για τον φερόμενο ρόλο τους στην υποτιθέμενη δηλητηρίαση του Ρώσου αντιπολιτευόμενου.
Το Κρεμλίνο απάντησε εκφράζοντας τη λύπη του για την απόφαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης σημειώνοντας ότι πρόκειται για απόφαση που δείχνει «έλλειψη λογικής».
ΠΗΓΗ: SPUTNIK
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Μνήμες, έθιμα και μια κοινότητα δεμένη σαν οικογένεια στην παλιά Κρήτη
- Ανησυχητικά λόγια για τα πυρηνικά όπλα και την ΕΕ – Ρώσος πολιτικός επιστήμων δίνει νέα εκδοχή
- Με κατανυκτικό τρόπο εορτάζεται η «Λαμπρή» στην Ζάκυνθο
- 42χρονος στη Νίκαια συνελήφθη για απάτες άνω των 376.000 ευρώ
- Νέα ευρήματα στην Πεδιάδα των (γιγάντιων) Δοχείων στο Λάος – Το μυστήριο παραμένει άλυτο επί αιώνες
- Υδραυλικός στην Αυστρία τράβηξε ένα σχοινί… και δείτε τι ανακάλυψε!
- Δύο μέρες… αργίας κήρυξαν οι αρχές στο Ισλαμαμπάντ λόγω «συνομιλιών για το Ιράν»
- Τραμπ: Αν δεν τηρηθεί η εκειχερία, θα ξεκινήσει το… “πιστολίδι”
- Viral ΒΙΝΤΕΟ: Πώς κατεβαίνουν…όσοι ανέβηκαν τα 7.200 σκαλιά του όρους Τάι στην Κίνα;
- Συμφωνία ΗΠΑ-Ιράν: Η κατάπαυση του πυρός στον Λίβανο αποτελεί μία από τις «βασικές προϋποθέσεις», σύμφωνα με τον Πεζεσκιάν









