Ο ΙΣΑ καλεί τους ιδιώτες γιατρούς της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ΠΦΥ) να διατηρήσουν απρόσκοπτη τη λειτουργία των ιατρείων τους, τηρώντας αυστηρά μέτρα προφύλαξης για να προστατέψουν τους ασθενείς και να συμβάλλουν παράλληλα στην αποσυμφόρηση των δημόσιων νοσοκομείων.
«Στην κρίσιμη αυτή ώρα καλούμε τον ιατρικό κόσμο να συστρατευτεί για τον ασθενή και τη χώρα μας που δίνει μία ακόμα μάχη με τον αόρατο εχθρό. Η πρωτοβάθμια περίθαλψη πρέπει να παραμείνει ισχυρή και να γίνει ο κυματοθραύστης για να μην επιβαρυνθούν τα δημόσια νοσοκομεία», τονίζει ο πρόεδρος του ΙΣΑ, Γιώργος Πατούλης.
Ο κ. Πατούλης προσθέτει ότι σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να ατονήσει η παρακολούθηση των ασθενών που πάσχουν από χρόνιες νόσους, «γιατί η απορρύθμιση των παθήσεών τους θα προκαλέσει επιπλοκές που αφενός θα βάλουν σε κίνδυνο την υγεία τους και αφετέρου θα τους οδηγήσει στα νοσοκομεία, τα οποία ωστόσο δεν πρέπει να επιβαρυνθούν περαιτέρω για να σηκώσουν το βάρος της επιδημίας».
photo unsplash
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Ιρανοί πυροβολούν με… τυφέκια κατά αμερικανικών αεροσκαφών, vid
- «Μπλόκο» στη διενέργεια δημοψηφίσματος σχετικά με την ανάπλαση της ΔΕΘ
- Drone έπληξε αποθήκη βοήθειας στο Ιράν, σύμφωνα με τον Ερυθρό Σταυρό
- Θεσσαλονίκη: Προφυλακιστέα η 77χρονη που διώκεται για τον θάνατο του 82χρονου συζύγου της
- Ποιός χρειάζεται το γυμναστήριο όταν υπάρχουν… εναλλακτικές “λύσεις”; vid
- Ο Νετανιάχου λέει ότι έχει καταστρέψει το 70% της ικανότητας παραγωγής χάλυβα του Ιράν
- Ο Τραμπ ζητά από το Κογκρέσο να εγκρίνει κολοσσιαίο αμυντικό προϋπολογισμό ύψους 1,5 τρις δολαρίων
- Ιράν: «Καταρρίψαμε μαχητικό με προηγμένο σύστημα» – Αεροσκάφη των ΗΠΑ ψάχνουν για τον πιλότο, Vid
- Ζητά… χρόνο τώρα ο Τραμπ: «Μπορούμε να ανοίξουμε τα Στενά του Ορμούζ, παίρνοντας το πετρέλαιο»
- Άμπου Ντάμπι: Δώδεκα τραυματίες από θραύσματα έπειτα από αναχαίτιση επίθεσης από αέρος









