Αφού ο ίδιος αντιστάθηκε στα καλέσματα για την επιβολή ενός δεύτερου lockdown για το μεγαλύτερο μέρος του προηγούμενου μήνα, ο ίδιος ανακοίνωσε το Σάββατο, ότι οι περιορισμοί σε όλη την Αγγλία θα τεθούν σε ισχύ μετά τα μεσάνυχτα της Πέμπτης και θα διαρκέσουν μέχρι τη 2α Δεκεμβρίου.
Η Βρετανία έχει το μεγαλύτερο αριθμό θανάτων από την COVID-19 που έχει δηλωθεί επίσημα στην Ευρώπη και βρίσκεται αντιμέτωπη με περισσότερα από 20.000 νέα περιστατικά μόλυνσης ημερησίως.
Οι επιστήμονες έχουνε προειδοποιήσει ότι το χειρότερο σενάριο, που προβλέπει 80.000 νεκρούς, είναι δυνατό να ξεπεραστεί στη διάρκεια του χειμώνα. «Τα μοντέλα των επιστημόνων μας αφήνουν να εννοηθεί ότι, αν δεν δραστηριοποιηθούμε τώρα, θα δούμε θανάτους στη διάρκεια του χειμώνα που θα είναι διπλάσιοι ή και ακόμη περισσότεροι από τους θανάτους του πρώτου κύματος», αναμένεται να τονίσει σήμερα ο Τζόνσον, σύμφωνα με το γραφείο του.
«Καθώς βρισκόμαστε αντιμέτωποι με τα τελευταία αριθμητικά δεδομένα, δεν υπάρχει άλλη εναλλακτική λύση, από το να αναλάβουμε περαιτέρω δράση σε εθνικό επίπεδο» θα υποστηρίξει ο ίδιος.
photo eurokinissi
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Επιβεβαίωσε και το Πεντάγωνο! Νέα περίοδος δείχνει να ξεκινά μεταξύ Ρωσίας και ΗΠΑ
- Η μπλε πεταλούδα Atlas με τα 229 χρωμοσώματα ανοίγει νέους δρόμους στην κατανόηση της εξέλιξης
- Αυτά τα μέτρα ανέφερε το ΥΠΑΑΤ για τον περιορισμό της ευλογιάς των αιγοπροβάτων
- Tο Taste Atlas τίμησε ξανά την Ελλάδα: Τα δύο παραδοσιακά γλυκά με τυρί στα καλύτερα του κόσμου
- Η Gen Z δίνει πνοή στα vintage και second hand καταστήματα – Η “γρήγορη μόδα” ήρθε και στην Ελλάδα
- «Θέλουμε να αποφύγουμε το lockdown»! Ανησυχία για την κτηνοτροφία και την γεωργία στην Ελλάδα
- Bασίλισσα Καμίλα: Το πρόβλημα υγείας που την ταλαιπωρεί – Ελπίζει να αναρρώσει για την επίσκεψη Τραμπ
- Γκουτέρες: «Παρακολουθούμε τη συστηματική καταστροφή της πόλης της Γάζας»
- Νέες απόκοσμες εικόνες από το Κάλλιο – Αναδύθηκε το βυθισμένο χωριό στη λίμνη Μόρνου
- Ισραήλ: Αναχαιτίστηκε πύραυλος που εκτόξευσαν οι Χούθι της Υεμένης