Η Ελλάδα εξακολουθεί να βρίσκεται από πολύ χαμηλά έως μέτρια επίπεδα επιδημιολογικού φορτίου sars-cov-2, σύμφωνα με τη σημερινή αξιολόγηση των Ευρωπαϊκών χωρών από το Ευρωπαϊκό Κέντρο Ελέγχου Πρόληψης Νοσημάτων (ECDC) σχετικά με την εξέλιξη της επιδημίας του κορονοϊού.
Ο σύνθετος δείκτης που χρησιμοποιεί το Ευρωπαϊκό Κέντρο αποτυπώνει τόσο τον ρυθμό διάδοσης της νόσου, όσο και τη δυναμική διείσδυσής του στην κοινότητα.
Συγκεκριμένα, η νότια Ελλάδα, η ανατολική Μακεδονία και η Θράκη βρίσκονται σε πολύ χαμηλό κίνδυνο. Η Αττική, μαζί με την υπόλοιπη κεντρική Ελλάδα, τη Μακεδονία και την Ήπειρο χαρακτηρίζονται ως μέτριου κινδύνου, ενώ μόνο ορισμένες περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας έχουν χαρακτηρισθεί ως υψηλού κινδύνου.
Σε αντίθεση με την Ελλάδα, η συντριπτική πλειοψηφία των Ευρωπαϊκών χωρών χαρακτηρίζονται ως χώρες υψηλού επιδημιολογικού κινδύνου, με εξαίρεση να αποτελούν ορισμένες χώρες της κεντρικής- βόρειας Ευρώπης όπου είναι μέτριου κινδύνου.
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Γυναίκα πούλησε…κυριολεκτικά την ψυχή της για μια συλλογή από κούκλες Labubu!
- Θεσσαλονίκη: 46χρονος είχε αδυναμία …στις δοκούς αλουμινίου
- Τι ειπώθηκε για την πιθανότητα τριμερούς συνάντησης Ρωσίας, ΗΠΑ και Ουκρανίας
- Αρβανίτης: Η κυβέρνηση συνεχίζει να περιθωριοποιεί διεθνώς τη χώρα
- Η πιο “τεμπέλικη” χώρα στον κόσμο στο περπάτημα και η θέση της Ελλάδας!
- Ρούμπιο: Πιθανή συνάντηση Τραμπ – Ζελένσκι την επόμενη εβδομάδα
- Η μεσογειακή διατροφή μπορεί να μειώσει την ουλίτιδα – Τι δείχνει νέα έρευνα
- ΥΠΟΙΚ: Για ποιούς καθίσταται υποχρεωτική η ηλεκτρονική τιμολόγηση από 2/2/2026
- Οι Σέρβοι λαμβάνουν πολύ σοβαρά υπόψη τις πληροφορίες των Ρώσων για νέα «Μαϊντάν»
- Ρούμπιο: Η Χαμάς έχει ένα «πολύ μικρό παράθυρο ευκαιρίας» για να δεχθεί μια συμφωνία
Κύρια Θέματα

















