Απορρίφθηκε το αίτημα του Γ. Λαγού για εξαίρεση των δικαστών από τη δίκη της Χρυσής Αυγής.
«Δεν προέκυψαν ενέργειες ή παραλείψεις του δικαστηρίου για να δικαιολογήσουν υπόνοιες αμεροληψίας» ανέφερε το δικαστήριο κι απέρριψε την αίτηση του Ιω. Λαγού για εξαίρεση των δικαστών
Μετά την απόρριψη της αίτησης, που ζήτησε η εισαγγελέας Αδαμαντία Οικονόμου, τον λόγο έλαβε ο συνήγορος του Γιάννη Λαγού, Κωνσταντίνος Πλεύρης, που επανέλαβε στο δικαστήριο τους λόγους για τους οποίους αιτήθηκε την εξαίρεση των δικαστών ο εντολέας του.
Ο κ. Πλεύρης υποστήριξε ότι θεωρεί πως έγιναν παρεμβάσεις της νομοθετικής εξουσίας στη δικαστική, μετά τις δηλώσεις της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου, και πολιτικών αρχηγών, και πώς θεωρεί ότι το δικαστήριο επηρεάστηκε από «όλον τον εσμό των αντιδράσεων».
Κατηγόρησε δε την πρόεδρο Μαρία Λεπενιώτη ότι επέτρεψε κατά τη διάρκεια της δίκης να μιλούν μάρτυρες για φασισμό, ναζισμό κ.λπ., αντί να τους διακόπτει, καθώς -όπως είπε ο κ. Πλεύρης- το δικαστήριο δικάζει πράξεις και όχι ιδεολογίες.
«Εγώ είμαι ακροδεξιός. Θέλετε να με πείτε φασίστα; Πείτε με. Θα δικαστώ για τις ιδέες μου;».
Ο συνήγορος, απαντώντας στην εισαγγελική πρόταση που χαρακτήρισε αόριστη την αίτηση Λαγού, είπε ότι τα γεγονότα είναι πασίδηλα και γι’ αυτό δεν τα εξειδίκευσαν, εστιάζοντας στις δηλώσεις των πολιτικών, τα ρεπορτάζ των ΜΜΕ και στη διαδήλωση την ημέρα της απόφασης επί της ενοχής. Κλείνοντας την αγόρευσή του, έκανε λόγο για κλίμα φανατισμού, που καλλιεργήθηκε με πολιτικές σκοπιμότητες -όπως είπε- και ανέφερε για τη μητέρα του Παύλου Φύσσα: «Βεβαίως να συμπαθήσουμε τις μητέρες που έχασαν τα παιδιά τους, όμως μητέρα είχε και ο Κατσίφας, μητέρες είχαν και τα παιδιά που εκτελέστηκαν έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής, και δεν μιλάει κανένας γι’ αυτά».
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Λος Άντζελες: Γιγάντιο σπίτι της ταινίας «Home Alone» από τζίντζερμπρεντ κατέρριψε ρεκόρ Γκίνες (vid)
- Τα ρομπότ στην Κίνα άρχισαν να αντικαθιστούν και τους… μπαρίστες, vid
- Μεσανατολικό: Σε εξέλιξη συζητήσεις Τουρκίας-Χαμάς
- «Με τα “ήρεμα νερά” η Ελλάδα κέρδισε χρόνο»: Δηλώσεις που προμηνύουν εξελίξεις
- Ευχές από την Κ. Γκίλφοϊλ: «Ο Θεός να ευλογεί την Ελλάδα, τις ΗΠΑ και τους λαούς των δύο μεγάλων εθνών μας»
- Δένδιας: Δημιουργούμε τη 2η μονάδα παραγωγής drones, με δυνατότητα κατασκευής χιλίων drones/μήνα
- Ισπανία: Δύο Γερμανοί δολοφονήθηκαν όταν προσπάθησαν να διώξουν καταληψίες από ένα σαλέ
- Πώς διαμορφώνεται η εικόνα των δρόμων στη Β. Ελλάδα – Τι γίνεται με μπλόκα και τους εκδρομείς
- Δεν σταματούν ούτε τα Χριστούγεννα να διαφημίζουν το «φακέλωμα» στην Ε.Ε. – ΦΩΤΟ
- Πήγε να… «ντριφτάρει» γκρεμίζοντας χριστουγεννιάτικο δέντρο σε λεωφόρο, vid
Κύρια Θέματα









