προειδοποίησε ο πρωθυπουργός της Γαλλίας Ζαν Καστέξ κατά την διάρκεια συνέντευξής του στο δίκτυο France Info, χωρίς να αποκλείσει το ενδεχόμενο της επιβολής τοπικών lockdown για την αντιμετώπιση της εξάπλωσης της Covid-19.
«Τίποτε δεν πρέπει να αποκλείεται δεδομένης της κατάστασης στα νοσοκομεία μας», προειδοποίησε ο γάλλος πρωθυπουργός αφήνοντας ανοικτό το ενδεχόμενο για επιβολή αυστηρότερων περιοριστικών μέτρων σε περίπτωση επιδείνωσης της κατάστασης.
«Σήμερα, ζητώ μετ΄επιτάσεως από τους Γάλλους μία πράξη αλληλεγγύης: απέναντι στους πλέον ευάλωτους συμπατριώτες μας, φυσικά, αλλά επίσης απέναντι στους γιατρούς και νοσηλευτές και στο σύνολο του προσωπικού των νοσοκομείων», είπε.
Ο πρωθυπουργός της Γαλλίας ανακοίνωσε ότι μία νέα εφαρμογή ιχνηλάτησης των κρουσμάτων του κορονοϊού θα τεθεί σε εφαρμογή στις 22 Οκτωβρίου.
photo unsplash
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Θεσσαλονίκη: Ακυρώνονται τρεις παραστάσεις του ΚΘΒΕ λόγω στάσης εργασίας των εργαζομένων του
- Θεσ/νίκη: Χειροπέδες σε Έλληνα καταζητούμενο για μεγάλη υπόθεση φοροδιαφυγής σχεδόν 30 εκατ. ευρώ
- Μέγαρο Μουσικής: Το καλλιτεχνικό πρόγραμμα για την αρχή του 2026 – Τον Φεβρουάριο το αφιέρωμα στον Ραχμάνινοφ
- Γεωπολιτική «απόδραση» της Ρωσίας μέσω Ιράν – Τεράστια εξέλιξη για την Μόσχα
- Παρίσι: Η διεύθυνση του Λούβρου ανακοίνωσε πως το μουσείο λειτουργεί εν μέρει, παρά την απεργία
- Θεσσαλονίκη: Το ρομπότ Pepper μαθαίνει στους καταναλωτές τα δικαιώματά τους – Δείτε βίντεο
- ΟΠΕΚΕΠΕ και ΕΛΓΑ: Ολοκληρώθηκαν οι πληρωμές 487,9 εκατ. – Επιπλέον 600 εκατ. ευρώ μέχρι 31/12
- Βενεζουέλα: Απέπλευσαν δύο τάνκερ με υποπροϊόντα πετρελαίου
- ΑΑΔΕ: Καταβλήθηκε η τέταρτη δόση της αυξημένης επιστροφής ΕΦΚ πετρελαίου για αγρότες
- Εθνική Στρατηγική Κυβερνοασφάλειας 2026 –2030: Οδικός χάρτης για ένα ασφαλές ψηφιακό μέλλον στην Ελλάδα









