«Είναι σωστό αυτό που λέει ο Κοντονής» δήλωσε ο Καθηγητής Ποινικού Δικαίου και πρώην υπουργός Δικαιοσύνης της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Παρασκευόπουλος, μιλώντας στον Realfm 107.1.
«Είναι σωστό αυτό που λέει ο Κοντονής ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ θα μπορούσε να μην προχωρήσει στην αλλαγή του Ποινικού κώδικα και ενώ ήταν έτοιμο το έργο να προωθηθεί αργότερα. Ο ΣΥΡΙΖΑ όμως θεώρησε ότι ένα έργο που τελείωσε κατά την διάρκεια της θητείας του δεν έπρεπε να περιμένει. Για να έχουμε στο σύνολο του έναν νέο κώδικα προτιμότερο στο σύνολο του από τον προηγούμενο , περιέχει 450 άρθρα, πέρασαν και κάποιες επιμέρους ρυθμίσεις που είναι προβληματικές και δεν το αρνούμαι ότι είναι προβληματικές και κάποιες από αυτές και άστοχες» τόνισε ο κ. Παρασκευόπουλος.
“Η ιδιομορφία είναι ότι όταν ψηφίζεται ένας κώδικας ψηφίζεται ως ένα άρθρο στο σύνολο του και δεν μπορεί να γίνει διόρθωση σε επιμέρους ρυθμίσεις. Αυτές οι διορθώσεις μπορούν να γίνουν αργότερα άλλα η προηγούμενη κυβέρνηση δεν είχε τον πολιτικό χρόνο για να της κάνει… τον ψήφισε και έφυγε. Εκ του αποτελέσματος θα σας έλεγα ότι η γνώμη μου σήμερα θα ήταν διαφορετική σε επιμέρους άρθρα, όχι στο σύνολο του” πρόσθεσε ο πρώην υπουργός, σχολιάζοντας τις δηλώσεις του Σταύρου Κοντονή.
Ακούστε το ηχητικό:
(Από real.gr – φωτο:photo screenshot)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών: Σεμινάριο για την Οδική Ασφάλεια στις 10/1/26
- Ο υπερδιεθνιστής Ζοχράν Μαμντάνι ορκίστηκε στο κοράνι δήμαρχος της Νέας Υόρκης
- “Ελ. Βενιζέλος”: Νέο ρεκόρ επιβατικής κίνησης το 2025, με 34 εκατ. επιβάτες – Απευθείας σύνδεση με Ινδία το 2026
- Κ. Δαμίγος: Το 2026 θα είναι μία χρονιά προκλήσεων και αγώνων για τη βιοτεχνία και την μικρομεσαία επιχείρηση
- «Ειρήνη επί γης» – Ο Τραμπ έδωσε το «σύνθημα» της δεξιάς τάξης πραγμάτων για το 2026
- Οι Λιθουανοί… φοβούνται τους πυραύλους του Πούτιν – Τι ανακοίνωσαν
- Τραγωδία στη Γερμανία: Δυο 18χρονοι νεκροί εξαιτίας δυστυχημάτων από ρίψεις πυροτεχνημάτων
- Με μαγική Κλαυδία, Φουρέιρα και drone show άλλαξε ο χρόνος στην Αθήνα – ΦΩΤΟ, vid
- Επιστολή ΕΒΕΑ προς τις επιχειρήσεις για την ετήσια ανανέωση 2026 της εξαγωγικής επωνυμίας
- Κλιματικός «βάνδαλος» τα βρήκε… σκούρα μπροστά στη βασιλική φρουρά, vid









