Σύμφωνα με τις προβλέψεις, ο Δέλτα, που συνοδεύεται από ανέμους ταχύτητας έως και 215 χλμ/ώρα, θα περάσει από το νοτιοδυτικό τμήμα των νήσων Κέιμαν και θα είναι ένας «κυκλώνας κατηγορίας 4 εξαιρετικά επικίνδυνος, όταν θα αγγίξει το έδαφος στη χερσόνησο Γιουκατάν», προειδοποίησε το Εθνικό Κέντρο Κυκλώνων (NHC) από την έδρα του στο Μαϊάμι.
Το βόρειο άκρο της χερσονήσου Γιουκατάν, όπου βρίσκεται μεταξύ άλλων το τουριστικό θέρετρο Κανκούν, τέθηκε σε κατάσταση συναγερμού για κυκλώνες, όπως και η νήσος Κοζουμέλ.
Σύμφωνα με το NCH, θα μπορούσε να ενισχυθεί περαιτέρω τις επόμενες 24 ώρες.
Το Μεξικό διέταξε την ανάπτυξη 5000 στρατιωτικών σε αυτήν την περιοχή στο βορειοανατολικό τμήμα της χώρας, όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος Αντρές Μανουέλ Λόπες Ομπραδόρ.
«Έχουν δοθεί οδηγίες για την κινητοποίηση 5000 ανδρών με όλον τον απαραίτητο εξοπλισμό προκειμένου να προστατεύσουν τον πληθυσμό και ελπίζουμε πως ο κυκλώνας Δέλτα θα χάσει μέρος της ισχύος του», επισήμανε ο Μεξικανός πρόεδρος.
Ο Δέλτα θα κατευθυνθεί κατόπιν προς τον βορρά, πάνω από τον Κόλπο του Μεξικού, προτού κινηθεί προς τις νότιες ακτές των ΗΠΑ, πιθανόν στο επίπεδο της Λουιζιάνας, στην οποία θα μπορούσε να φθάσει από το βράδυ της Πέμπτης έως το πρωί της Παρασκευής.
«Είναι καιρός για τους κατοίκους της Λουιζιάνας να προετοιμαστούν για την άφιξη του κυκλώνα Δέλτα», έγραψε χθες σε tweet ο κυβερνήτης της πολιτείας.
naftemporiki/ photo video screenshot
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Επίσκεψη Μ. Χρυσοχοϊδη στην Τουρκία – Τι συζήτησε με τον υπουργό Εσωτερικών Αλί Γερλίκαγια
- Σε «Τραμπ-Κένεντι» μετονομάστηκε το Κέντρο Κένεντι στις ΗΠΑ
- Τραγωδία μετά από πτώση αεροπλάνου στη Βόρεια Καρολίνα: Πληροφορίες για νεκρούς, vid
- Σ. Φάμελλος: Οι αγρότες χρειάζονται εξειδικευμένη και άμεση εξυπηρέτηση και καθοδήγηση
- Η Λευκορωσία είναι κοντά στην αποκατάσταση των σχέσεων με τις ΗΠΑ, σύμφωνα με τον Λουκασένκο
- ΑΑΔΕ: Απλούστευση των διαδικασιών Μητρώου για πολίτες και επιχειρήσεις
- Σαν σήμερα στις 18 Δεκεμβρίου 1892, η πρεμιέρα του αριστουργήματος του Τσαϊκόφσκι “Καρυοθραύστης”
- Ξεκάθαρο: Αυτοί θέλουν τον πόλεμο! Οτιδήποτε άλλο είναι απλά εκτός πραγματικότητας
- Σουηδία: Δεν θα ανοίξει ξανά έρευνα για τη δολοφονία του Ούλοφ Πάλμε, πριν από 40 χρόνια, λόγω έλλειψης στοιχείων
- Θανατοποινίτης θα εκτελεστεί στη Φλόριντα – Είχε καταδικαστεί πριν 40 χρόνια για 5 δολοφονίες









